"Şunu Çok İyi Bilsinler ki Milletimizin İradesine Gem Vuramazlar" - Son Dakika
Güncel

"Şunu Çok İyi Bilsinler ki Milletimizin İradesine Gem Vuramazlar"

"Şunu Çok İyi Bilsinler ki Milletimizin İradesine Gem Vuramazlar"

IKBY Başkanı Mesut Barzani, "Düşmanlarımız, Kürdistan bölgesine saldırarak halkımızın meşru taleplerinden ve özgürlük davasından vazgeçeceğini hayal ediyor." dedi.

16.09.2014 21:42  Güncelleme: 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, bağımsızlık düşüncesinde ısrarcı olacaklarını belirterek, "Kendi kaderimizi tayin hakkından asla vazgeçmeyeceğiz. Böyle bir şeyi hiç kimse aklından geçirmesin" dedi.

Barzani, kurmaylarıyla yaklaşık 500 bin sığınmacının kaldığı ifade edilen Duhok ilini ziyaret etti. Başkanlığın resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, Duhok Valisi ve diğer yerel yetkililerle bir araya geldi. Barzani, toplantıda yaptığı konuşmada, kendilerini bağımsızlığa götürecek "referandum" planından vazgeçmeyeceklerinin mesajını verdi.

Bu konuda ısrarcı olacaklarını vurgulayan Barzani, "Düşmanlarımız, Kürdistan bölgesine saldırarak halkımızın meşru taleplerinden ve özgürlük davasından vazgeçeceğini hayal ediyor. Şunu çok iyi bilsinler ki milletimizin iradesine gem vuramazlar. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Kendi kaderimizi tayin hakkından asla vazgeçmeyeceğiz. Böyle bir şeyi hiç kimse aklından geçirmesin" değerlendirmesinde bulundu.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının, artık Peşmerge karşısında duramadığını ve geri çekilmek zorunda kaldıklarına işaret eden Barzani, "teröristlerin en ağır cezaya çarptırılacağını" belirtti.

Duhok halkından sabırlı olmasını ve sığınmacılara yardımcı olmasını isteyen Barzani, kış şartları başlamadan uluslararası toplumun da desteğiyle mağdur insanlara barınacakları mekanlar temin edeceklerini dile getirdi. - Duhok

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Şunu Çok İyi Bilsinler ki Milletimizin İradesine Gem Vuramazlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement