Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

Kerkük'ün Tazehurmatu nahiyesindeki Şii Türkmen milisler, sadece 5 kilometre uzaklıktaki terör örgütü IŞİD'in saldırılarına karşı tetikte bekliyor.

24.09.2014 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Kerkük ilinin Tazehurmatu nahiyesindeki Şii Türkmen milisler, muhtemel IŞİD saldırılarına karşı 24 saat nöbet tutuyor.

Irak'ta, ABD savaş uçaklarının hava saldırılarıyla terör örgütü IŞİD'in ilerleyişi durdurulsa da birçok bölgede tedirginlik devam ediyor. Türkmen nüfusun yaşadığı Tazehurmatu nahiyesinin 5 kilometre güneyindeki Beşir köyü, IŞİD militanlarının kontrolünde bulunuyor. Şii Türkmen milisler, muhtemel IŞİD saldırılarına karşı Beşir sınırındaki mevzilerde tetikte bekliyor.

Türkmen milislerin elinde ağır silahlar yok. Ancak canları pahasına IŞİD'in, nahiyelerini ele geçirmesine izin vermeyeceklerini dile getiriyorlar. Türkmen Savunma Gücünde görev alan Muhsin Tezeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının zaman zaman Tazehurmatu nahiyesine 1 kilometreye kadar yaklaştıklarını söyledi. Örgütün her gün havan toplarıyla saldırdığını aktaran Tezeli, militanların nahiyeye girişini engellemek için gereken tüm tedbirleri aldıklarını kaydetti.

Yüzbaşı Zeki Muratlı da gönüllü Türkmenlerle nahiyeyi IŞİD'e karşı koruduklarını ancak örgütün bölgeden tamamen püskürtülmesi için Irak ordusunun desteğinde geniş kapsamlı bir operasyon gerektiğini ifade etti.

Tazehurmatu nahiyesinin 16 bin olan nüfusunun göçler nedeniyle 5 bine düştüğünü belirten Muratlı, "Nahiyede ağırlıklı Türkmen milisler kaldı. IŞİD'in saldırılarından dolayı halk, Kerkük'e sığındı" dedi.

Mevzide nöbet tutan 21 yaşındaki Usame Burhan ise topraklarını ve namuslarını korumak için genç, yaşlı tüm erkeklerin mevzilerde nöbet tuttuğunu dile getirdi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların geçen Haziran'da Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement