Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Diyala'nın ikinci büyük ilçesi Mukdadiyye'nin, IŞİD'den kurtarıldığı bildirildi Diyala Operasyonlar Sorumlusu el Amiri: "Mukdadiyye, 3 gün süren çatışmalar sonucu güvenlik güçleri, Diyala polis teşkilatı ve savaşan gönüllülerin işbirliğiyle tamamen örgütten geri alındı"

25.01.2015 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Diyala iline bağlı Mukdadiyye ilçesinin IŞİD terör örgütünden kurtarıldığı belirtildi.

Irak Milletvekili, Bedir Grubu Lideri ve 'Diyala Operasyonları Sorumlu' Hadi el-Amiri, kentteki güvenlik gelişmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Amiri, Diyala'nın ikinci büyük ilçesi Mukdadiyye'nin, 3 gün süren çatışmalar sonucunda güvenlik güçleri, kent polis teşkilatı ve savaşan gönüllülerin işbirliğiyle tamamen örgütten geri alındığını söyledi.

Yaşanan çatışmalarda, "58 şehit" verildiğini ve çok sayıda güvenlik görevlisinin de yaralandığını belirten Amiri, "Çok sayıda yaralımızın durumu ağır, şehit olabilirler" dedi.

"Diyala'nın tamamı kontrolümüzde" diyen Amiri, çatışmalarda "şehit" düşenlerin ailelerine, hükümetin ilgi göstermesini beklediklerini aktardı.

Şiilerin dini lideri Ayettullah Ali el-Sistani'nin, IŞİD'e karşı yaptığı 'cihat' çağrısı sayesinde birçok bölgenin terörden kurtarıldığını dile getiren Amiri, "Yakında Selahaddin kenti ve diğer gasp edilmiş yerleri de kurtaracağız. Sistani, bölgeleri kurtarma sırasında, güvenlik güçlerinin, vatandaşların mal ve mülküne zarar verilmemesine dikkat edilmesini istiyor. Buna çok büyük özen gösteriliyor. Çünkü vatandaşların mal ve mülküne zarar verilmemesi ahlaki ve dini bir sorumluluktur" şeklinde konuştu.

Mukdadiyye ilçesi, başkent Bağdat'ın 90 kilometre kuzey doğusunda yer alıyor. Diyala'nın ikinci büyük ilçesi olan yerleşim birimi, hurma, nar ve portakal bağıyla da biliniyor.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların 10 Haziran 2014'te, Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement