Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Terör örgütü IŞİD'in güney sınırlarına saldırmasıyla sarsılan Kerkük kentinde güvenlik toplantısı yapıldı.

03.02.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü IŞİD'in güney sınırlarına saldırmasıyla sarsılan Irak'ın Kerkük kentinde güvenlik toplantısı yapıldı. Valilik binasındaki toplantıya Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Yardımcısı Kosret Resul, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ve Peşmerge komutanları katıldı.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, toplantıda IŞİD'le mücadelede izlenecek strateji, güvenlik ve savaş cephelerindeki son durumun ele alındığı belirtildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kosret Resul, "Düşmanlarımız çok iyi bilsinler ki Kerkük ve diğer Kürt bölgeleri kırmızı çizgimizdir. Bunlar için her türlü bedeli vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Resul, terör örgütü IŞİD'in saldırılarına "en sert şekilde" karşılık vermeye hazır olduklarını vurguladı.

IŞİD, petrol zenginliğiyle bilinen Kerkük'ün güneyindeki Molla Abdullah, Tel el-werid, Mektep Halit ve Habbaze Petrol Kuyusu'na 30 Ocak'ta saldırmış, iki gün süren çatışmalarda 30'u aşkın Peşmerge hayatını kaybetmişti. IŞİD, söz konusu saldırılara eş zamanlı olarak şehir merkezindeki Kasr-ı Kerkük Oteli'ne de intihar saldırısında bulunmuştu. IŞİD'in, yağışlı ve sisli havayı fırsat bilerek Peşmergeye gece baskını yapması ve kısmen ilerleme kaydetmesi, Kerkük'ün tüm önlemlere rağmen hala saldırılara açık olduğu şeklinde değerlendirilmişti. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement