Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Enbar vilayetinde düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD'in "El Cezire bölge valisi" ve yardımcılarının öldürüldüğü iddia edildi.

09.02.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Enbar vilayetinin kuzeydoğusunda düzenlenen operasyonda IŞİD'in "El-Cezire bölge valisi" Cubeyr Havas Muhammed el-Alkavi ve yardımcılarının öldürüldüğü iddia edildi.

Enbar kentine bağlı Hadise İlçe Emniyet Müdürü Albay Faruk el-Cugayfi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu ve emniyet güçlerinin, aşiret mensuplarının da desteğiyle sabah saatlerinde Enbar'ın kuzeydoğusundaki El-Cezire bölgesinde operasyon başlattığını belirtti.

IŞİD militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalarda IŞİD'in "El-Cezire bölge valisi" olarak atadığı Alkavi ile 9 yardımcısının hayatını kaybettiğini aktaran Cugayfi, "Bu operasyonda valinin öldürülmesinin ardından çok sayıda başarıya ulaşıldı. Bu kişi, emniyet güçlerine ve sivillere yönelik düzenlediği saldırılar nedeniyle 2014'ün başlarından beri aranıyordu" ifadelerini kullandı.

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran 2014'te Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD miltanları ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor. - Enbar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement