Irak'taki çatışmalar - Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert - - Son Dakika
Güncel

Irak'taki çatışmalar - Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert -

Irak\'taki çatışmalar - Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert -

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) silah ihracatı yapılıp yapılmayacağına ilişkin, "Kriz ve savaş bölgelerine silah ihracatında bulunmama prensibi hem bu hükümet için geçerli hem de diğer hükümetler için geçerliydi" dedi.

11.08.2014 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) silah ihracatı yapılıp yapılmayacağına ilişkin, "Kriz ve savaş bölgelerine silah ihracatında bulunmama prensibi hem bu hükümet için geçerli

hem de diğer hükümetler için geçerliydi" dedi.

Federal Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Seibert, gazetecilerin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) silah ihracatı yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorularını cevapladı.

"Kriz ve savaş bölgelerine silah ihracatında bulunmama prensibi hem bu hükümet için geçerli

hem de diğer hükümetler için geçerliydi" diyen Seibert, Alman hükümetinin bu ilkeye bağlı olduğunu söyledi.

Bölgede yardıma ihtiyaç olan insanlara Birleşmiş Milletler kurumları üzerinden yardım sağladıklarını ifade eden Seibert, şöyle devam etti:

"Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile beraber çalışmak bize uygun bir seçim. İnsanlara somut şekilde yardım ulaştırabiliyorlar ve bölgede iyi konumlandırılmışlar."

Gazetecilerin, Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Milletvekili Wolfgang Bosbach'ın, aşırı gruplara mensup kişilerin sınır dışı edilmesi için Yabancılar Yasası'nın değiştirilmesi talebini hatırlatması üzerine Adalet Bakanlığı Sözcüsü Steffen Rülke söz aldı.

Bu konuda Alman vatandaşı olanlar ile olmayanların birbirinden ayrılması gerektiğini dile getiren Rülke, "Alman vatandaşlığına sahip olmayan ve aşırıcılıkla suçlanan kişilerin sınır dışı edilmesi mümkün. Ancak Alman vatandaşlığına sahip olan kişileri anayasanın 16'ncı maddesi, vatandaşlıklarının elinden alınması konusunda onları koruyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki çatışmalar - Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement