Irak'taki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Gelişmeler

Irak\'taki Gelişmeler

Irak'ta Muttehidun Koalisyonu lideri Usame en-Nuceyfi, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna katılmasını reddettiklerini söyledi.

22.08.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta Muttehidun Koalisyonu lideri Usame en-Nuceyfi, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna katılmasını reddettiklerini söyledi.

Nuceyfi'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Nuceyfi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ile Bağdat'taki ofisinde iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi, DAEŞ ile mücadele ve Musul'u kurtarma operasyonu hazırlıklarını görüştü.

Musul halkının kentin bir an önce DAEŞ'ten kurtarılmasını istediklerini dile getiren Nuceyfi, söz konusu süreçte her şeyden önce Musul halkının söz sahibi olduğunu ve hükümetin bu konuda destek sunması gerektiğini ifade etti.

"Haşdi Şabi katılmasın"

Sünni lider Nuceyfi, Halk arasında Musul kentini kurtaran güçler arasında güvenin tesis edilmesi gerektiğine işaret ederek, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin Musul operasyonuna katılmasını reddettiklerini, bu operasyonda Haşdi Vatani, aşiret güçleri, ordu, terörle mücadele, polis ve Peşmerge ile uluslararası koalisyon güçlerinin yer almasının önemli olduğunu belirtti.

-Nuceyfi'ye Türkiye'yi ziyaret etme daveti

Büyükelçi Kaymakcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Nuceyfi'ye Türkiye'yi ziyaret etme davetini sundu. Nuceyfi, söz konusu davete icabet ederek önümüzdeki birkaç gün içerisinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirdi.

Nuceyfi, Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerden dolayı Kaymakcı'ya taziyelerini bildirdi.

Büyükelçi Kaymakcı da, Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ ile mücadelede Irak'a destek konusunda elinden gelen çabayı sunacağını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement