Irak'taki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Olaylar

Irak'ın Musul vilayetine bağlı Şengal ilçesinde, Ağustos 2014'ten bu yana Peşmerge güçleri ile terör örgütü DAEŞ arasındaki çatışmalarda bin militanın öldürüldüğü bildirildi.

29.08.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Musul vilayetine bağlı Şengal ilçesinde, Ağustos 2014'ten bu yana Peşmerge güçleri ile terör örgütü DAEŞ arasındaki çatışmalarda bin militanın öldürüldüğü bildirildi.

Peşmerge Komutanı Haşim Siteyi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) resmi sitesinde yer alan açıklamasında, "Koalisyon güçleri ve Peşmerge, DAEŞ'e Şengal'de öldürücü darbeleri indirmeye devam ediyor. ABD Savunma Bakanlığından aldığımız bilgilere göre, çatışmaların başladığı 2014 Ağustos'undan bu yana çıkan çatışmalarda bin DAEŞ militanı öldürüldü" ifadesini kullandı.

Şengal'in DAEŞ için çok önemli olduğuna vurgu yapan Siteyi, "Çünkü Suriye'ye gidiş geliş güzergahları. Şengal'den gitmeseler yolları 70 kilometre uzuyor. Bu nedenle orayı bırakmak istemiyorlar ve sürekli savaşıyorlar" şeklinde konuştu.

Örgütün eski gücünün kalmadığına işaret eden Siteyi, şunları kaydetti:

"Teröristlerin ilerlemesine hiç fırsat vermiyoruz. 24 saat teyakkuz halindeyiz. Örgütün bütün saldırılarını boşa çıkarıyoruz. Bazı saldırılarda 70 kayıp veriyorlar ancak yine de vazgeçmiyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement