Irak'taki Reform Gösterileri - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Reform Gösterileri

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, Başbakan Haydar el-İbadi'nin erteleme çağrısına rağmen, cuma günü reform talebiyle gösteri yapacaklarını bildirdi.

13.07.2016 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, Başbakan Haydar el-İbadi'nin erteleme çağrısına rağmen, cuma günü reform talebiyle gösteri yapacaklarını bildirdi.

Sadr, Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'na gelerek, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cuma günü kendisinin çağrısı üzerine yandaşlarının reform talebiyle gösteri düzenleyeceğini ifade eden Sadr, gösterinin barışçıl olacağını ifade etti.

Güvenlik güçlerinden göstericilere karşı ihlallerde bulunmamasını isteyen Sadr, göstericilerin de askeri üniforma giymemeleri ve güvenlik güçleriyle dayanışma içinde olması gerektiğini kaydetti.

Sadr, "Bağdat, teröre teslim olmamalı. Bağdat'a gelmemin nedeni güvenlik güçlerini rahatlatmak. Gayem, iktidarın adalet ve insafı yayacak ellere ulaşması." diye konuştu.

Dün askeri üniformayla Bağdat'a gelen Sadr, 292 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Karrada'daki saldırı yerini ziyaret etmişti.

Sadr, yandaşlarını ülkedeki "Yolsuzlukla mücadele edilmesi" talebiyle geniş katılımlı gösteri düzenlemeye çağırmıştı. Başbakan İbadi de ülkedeki DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlardan dolayı söz konusu gösterinin ertelenmesini istemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Reform Gösterileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement