Irak'ta Bombalı Saldırılar: 2 Ölü, 6 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Bombalı Saldırılar: 2 Ölü, 6 Yaralı

Irak'ın Kerkük kentinde gerçekleştirilen üç bombalı saldırı sonucunda 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

25.07.2014 16:43  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Kerkük kentinin üç farklı noktasında bombalı saldırılar gerçekleştirildi. Saldırılar sonucunda 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İlk patlama Kerkük'ün Domiz semtinde dörtyol olarak adlandırılan bölgede, Şiilere ait Mustafa Hüseyniyesi'nin önünde meydana geldi. Park halindeki bombalı araç, kimliği belirlenemeyen kişilerce patlatıldı. Şiddetli patlama ve devamında meydana gelen yangın nedeniyle çevredeki 10 araç ile bazı binalarda ağır hasar oluştu. Olayda 2 kişi yaşamını yitirdi, 6 Kerküklü de yaralandı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre, bu olayın hemen ardından ikinci patlama, Kerkük'ün Arafa semtinde gerçekleştirildi. Şiilerin hüseyniye diye tabir ettikleri ibadet yerlerine yakın noktada çöp bidonuna yerleştirilen iki mayın patlatılması sonucunda can kaybı olmazken çevredeki 5 araç kullanılamaz hale geldi.

Bir Haziran semtinde ise bir subayın evinin önündeki araca yerleştirilen bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. O sırada evde kimsenin bulunmaması can kaybını önledi. Hedef alınan evde maddi hasar meydana geldi.

Kerkük güvenlik güçleri, bombalı saldırılarla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı. - Kerkük

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Bombalı Saldırılar: 2 Ölü, 6 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement