Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Şiddet Olayları

Irak\'taki Şiddet Olayları

Iraklı Milletvekili Enbar'da IŞİD tarafından "200 kişinin öldürüldüğü" olaydan Irak hükümeti ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun sorumlu olduğunu savundu.

31.10.2014 12:30  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iraklı Milletvekili ve El-Bunmer Aşiret Lideri Gazi el-Keud, Enbar'da IŞİD tarafından "200'den fazla kişinin öldürüldüğü" olaydan Irak hükümeti ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun sorumlu olduğunu savundu.

Keud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra infaz edilen aşiret mensuplarının, silah ve mühimmat yetersizliğinden dolayı kendilerini koruyamadıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili Irak yönetimini eleştiren Keud, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı, başbakanı ve parlamentosuyla Irak devleti, buna ek olarak da Washington ve Londra, Bunmer aşireti evlatlarının IŞİD militanları tarafından kanlarının dökülmesinin sorumlusudur. Başkanlar görevi devralırken Irak'ı toprağıyla ve halkıyla koruyacaklarına dair söz vermişlerdi ancak bu şu ana kadar yerine getirilmedi."

Ekim ayının başında aşiret mensuplarının yaşadığı Fırat Nahiyesi'ni ziyaret ettiğini aktaran Keud, "Daha sonra tatilimi yarıda keserek Başbakan, Savunma Bakanı, Parlamento Başkanı ve Yüksek Askeri Konsey komutanlarıyla Bağdat'ta görüştüm. Onlardan, 3 aydır bölgeyi kuşatan IŞİD militanlarını püskürtebilmesi için aşiret milislerine havadan bölgeye mühimmat atmalarını talep ettim. Ancak tek kurşun dahi göndermediler."

Bunmer aşireti milislerinin mühimmat eksikliği sebebiyle IŞİD karşısında hezimete uğradığını dile getiren Keud, Londra ve Washington yönetiminin de yaşanan katliamdan sorumlu olduğunu savunarak, "Aşiret silahını ve mühimmatını 10 aydır kendi imkanlarıyla satın alıyor. Uluslararası koalisyondan da tüm çağrılara rağmen askeri hiçbir yardım gelmedi" dedi.

Keud, infaz edilen "200'den fazla aşiret mensubu"nun IŞİD tarafından toplu mezarlara gömüldüğünü kaydetti.

Enbar Operasyonlar Komutanı Korgeneral Raşid Felih, dün IŞİD'in, Enbar kentinde aralarında polislerin de bulunduğu Sünni Bunmer aşireti mensubu 250 kişiyi kaçırdıktan sonra idam ettiğini ileri sürmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • akın: ulan nereye gidiyor bu yardımlar 0 0 Yanıtla

Advertisement