Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Şiddet Olayları

Irak'ın çeşitli kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 1 polisin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

01.04.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın çeşitli kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 1 polisin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakuba kentinde, yol kenarına döşenen patlayıcının, polis aracının geçişi sırasında infilak etmesi sonucu 1 polis hayatını kaybetti, 3 polis yaralandı.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmazken, Irak makamlarından da konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı.

Öte yandan Ramadi'de terör örgütü DAEŞ militanlarının, orduya ait kontrol noktasına düzenlediği saldırının ardından şiddetli çatışma çıktığı belirtildi.

Çatışmada bazı askerlerin hayatını kaybettiği ifade edilirken, ölenlerin sayısına ilişkin bilgi verilmedi. DAEŞ militanlarının ayrıca çatışma sırasında 3 askeri kaçırdığı kaydedildi.

Kentin kuzeyindeki otoyolda ise güvenlik güçleri ile DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmada, yaşamını yitiren askerler olduğu, 1 askerin kaçırıldığı ve orduya ait 2 tank ile 1 aracın kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Bu arada, Ramadi'nin batısındaki Bağdadi nahiyesinde, DAEŞ militanlarının attığı havan topunun yerleşim birimine düşmesi sonucu 2 sivilin yaralandığı, bazı evlerde hasar meydana geldiği belirtildi.

DAEŞ'in 10 Haziran 2014'de Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde halen devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu
    23:03 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde bazı evlerde hasar oluştu. Deprem nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. Yelten köyünde 2 katlı bir evde büyük hasar oluştu, bazı evlerin duvarları zarar gördü. Vatandaşlar deprem anında büyük korku yaşadıklarını ve evlerinin zarar gördüğünü belirtti.

  • Kayseri'de park yeri kavgası: 2 kişi yaralandı
    22:53 Kayseri'de park yeri kavgası: 2 kişi yaralandı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, İstasyon Caddesi'nde araç park yeri nedeniyle çıkan kavgada M.Ç. bıçakla yaralandı, K.P. ise darbedildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.


Advertisement