Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Şiddet Olayları

Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da düzenlenen saldırılarda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin yaralandığı belirtildi.

24.05.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da düzenlenen saldırılarda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin yaralandığı belirtildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın batısındaki Ebu Gureyb kazasında askeri araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 1 asker öldü, 2 asker yaralandı.

Başkent'in Ed-Devra bölgesindeki kontrol noktasını hedef alan bombalı saldırıda ise hükümete bağlı çalışan aşiret güçlerinden 2 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı. Bağdat'ın kuzeyinde yer alan El-Huseyniyye bölgesindeki halk pazarını hedef alan bombalı saldırıda da bir kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Bağdat'ın güneyindeki Hay el-Cihad bölgesinde ise otomobil tamir atölyesine açılan ateşte işyeri sahibi ile bir çalışan hayatını kaybetti.

Doğudaki Diyala vilayetinin farklı bölgelerinde düzenlenen bombalı saldırılarda, 4 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı.

Bakuba kentinde deki patlamalarda da bugün 3 kişi ölmüş, 13 kişi yaralanmıştı.

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından Bağdat başta olmak üzere çeşitli kentlerde bombalı saldırılarda artış görülüyor. Irak güvenlik makamları, saldırıların DAEŞ ile irtibatlı gruplar tarafından düzenlendiğini belirtiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement