Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Şiddet Olayları

Irak\'taki Şiddet Olayları

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ve El-Enbar vilayetinde meydana gelen şiddet olayları ve çatışmalarda 2 militanın öldürüldüğü, 6 sivilin hayatını kaybetti.

05.09.2016 02:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ve El-Enbar vilayetinde meydana gelen şiddet olayları ve çatışmalarda 2 militanın öldürüldüğü, 6 sivilin hayatını kaybetti.

Irak ordusuna bağlı El-Enbar Operasyonları Komutanı Tümgeneral İsmail el-Mihlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu güçlerinin Felluce kentindeki operasyonları çerçevesinde terör örgütü DAEŞ'ten iki militanın ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.

Mihlavi, militanların üzerinde 10 ayrı patlayıcı madde bulunduğunu ifade etti.

Bu arada Bağdat'ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen silahlı ve bombalı saldırılarda 3 sivilin öldü.

Yüzbaşı Hasan en-Nufel, başkentin güneyindeki El-Medain ilçesinde yer alan bir futbol sahası yakınında meydana gelen patlamada 1 sivilin öldüğünü, 5 sivilin yaralandığını aktardı.

Nufel, Bağdat'ın kuzey doğusundaki Ur semtinde ise kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu baba ve oğul iki kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı kaynakları da Bağdat'ın çeşitli noktalarında meydana gelen bombalı saldırılarda 3 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kaynaklar, kuzeyde yer alan Et-Taci ilçesine bağlı El-Hammamiyyat semtinde bir semt pazarı yakınında düzenlenen saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını ifade etti.

Saldırı bölgesinin güvenlik çemberine alındığını ve çevre bölgelerde arama çalışmaları başlatıldığını aktaran kaynaklar, başkentin batısında El-Amiriye semtinde de bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 1 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement