Irak -Türkiye Ekonomik İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Irak -Türkiye Ekonomik İlişkileri

Irak'ın başkenti Bağdat'ta "Türkiye'nin Özelleştirme Alanındaki Tecrübesi" konulu bir panel düzenlendi.

31.08.2016 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat'ta " Türkiye'nin Özelleştirme Alanındaki Tecrübesi" konulu bir panel düzenlendi.

Bağdat'taki Nahrain Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde, Türkiye Özelleştirme İdaresi Başkanlığında Proje Grup Başkanı Dr. Murat İbrahim Çelebi, Türkiye'nin özelleştirme alanındaki deneyimleriyle ilgili bir sunum yaptı.

Panel sonrası AA muhabirine konuşan Çelebi, "Burada Türkiye'deki özelleştirme ve özelleştirme mevzuatı üzerine deneyimlerimizi anlattım. Türkiye, 1984 yılından başladığı özelleştirme deneyimini yaklaşık 30 yıldır sürdürüyor. İlk yıllarda yaşanan yasal mevzuatlardaki eksikliklere rağmen sonradan bu mevzuatlarda yapılan değişiklikler sonucu özelleştirme hız kazandı." dedi.

"Bugüne kadar 68 milyon dolarlık özelleştirme yapıldı." diyen Çelebi, "Bunun 60 milyar doları 2002 yılından sonra gerçekleşti. Irak ile bu girişimi geliştirmek için işbirliğini sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı da, AA'ya yaptığı açıklamada, "Özelleştirme, Irak ekonomisinin reforme edilmesi ve petrole bağımlılığının azaltılması konusunda önemlidir. Irak'ın Türkiye'deki özelleştirme tecrübesinden yararlanabileceğini düşünüyoruz. Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin Türk ekonomisini etkilemediğini de Iraklı dostlarımıza anlattık." dedi.

-"Türkiye, Irak'ta yatırım yapsın"

Irak Meclisi Ekonomi ve Yatırım Komitesi üyesi Faris el-Faris, özelleştirme konusunda Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirterek, Türkiye ile tüm alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Iraklı milletvekili Faris, şunları kaydetti:

"Türkiye, DAEŞ ile mücadelede koalisyon güçlerinin en aktif üyesidir. Bu konuda Türkiye'nin rolüne önem veriyoruz. Türkiye, Irak'a insani konuda da yardım sunuyor ve göçmenlerimize de kucak açtı. Türk şirketlerinin kurtarılan bölgelerdeki alt yapı çalışmalarında da yatırım yapmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Faris, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak -Türkiye Ekonomik İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement