Irak: Uluslararası Toplum Amerli'deki Vahim Duruma Sessiz - Son Dakika
Dünya

Irak: Uluslararası Toplum Amerli'deki Vahim Duruma Sessiz

Irak, uluslararası toplumu, ülkenin kuzeyindeki Şii Türkmen kenti Amerli'deki halkın vahim durumuna sessiz kalmakla suçladı.

31.08.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak, uluslararası toplumu, ülkenin kuzeyindeki Şii Türkmen kenti Amerli'deki halkın vahim durumuna sessiz kalmakla suçladı. İnsan Hakları Bakanlığı Sözcüsü Kamel Amin, "Şii Türkmenlerin meselesi olan Amerli, uluslararası toplum tarafından ihmal ediliyor" eleştirisinde bulundu.

Kamel Amin, İran haber ajansı Fars'a verdiği demeçte "Irak'taki Hıristiyanlar ve Yezidilerin durumu uluslararası düzeyde vurgulanırken ve uluslararası toplumun bu azınlıkları IŞİD'in vahşetinden kurtarmak için harekete geçerken Şii Türkmenleri meselesi olan Amerli, ulusalararası toplum tarafından ihmal ediliyor" dedi.

Amerli'nin hala "teröristlerin kuşatması altında olduğu"nun altını çizen Amin, Irak hükümetinin kentteki çocuklar, hastalar ve yaşlıları daha güvenli yerlere transfer etmek için çaba gösterdiğini ancak kentin "İŞİD katilleri"nin elinden kurtarılması için uluslararası toplumun daha çok çabasına ihtiyacının bulunduğunu söyledi.

Bu arada, Fars, Amerli kentinde 30 bin kadar Türkmen'in gıda ve su yokluğu nedeniyle acı çektiğini, kentin 80 günden fazla kuşatma altında bulunduğunu da anlatıyor

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Irak: Uluslararası Toplum Amerli'deki Vahim Duruma Sessiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement