Irak ve Suriye Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Irak ve Suriye Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Terörle mücadele konusunda, buna yönelik bir tedbir konusunda bir bakan bununla ilgili bir tedbire imza atmıyorsa azlederim gider" dedi.

03.09.2015 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Terörle mücadele konusunda, buna yönelik bir tedbir konusunda bir bakan bununla ilgili bir tedbire imza atmıyorsa azlederim gider" dedi.

Vural, TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısında, sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkiyi 1 yıl süreyle uzatan tezkerenin görüşmelerinde MHP Grubu adına söz aldı.

Tezkerenin, "azınlık hükümeti" döneminde 21 Ağustosta Meclis'e geldiğini söyleyen Vural, Meclis'in ise seçim hükümeti kurulduktan sonra olağanüstü toplantıya çağrıldığını anımsattı.

"Neden bu iradenizi AK Parti'nin azınlık hükümetinin arkasına koymadınız?" diye soran Vural, şunları kaydetti:

"Neden böyle bir Bakanlar Kurulu iradesini aramadınız? Neden, 'Buyurun, imzayı açıyorum, imzayı vermeyenle ilgili gereğini yaparım' demediniz? Ortaklar ürkmesin. Çözüm ortaklığı devam ediyor. Meclis'e tezkere gönderme iradeniz yok ama Meclis'in verdiği tezkereyi kullanacaksınız öyle mi? Bakanlar Kurulunda terörle mücadele konusunda bir tereddüt, bir irade eksikliği olacağını düşünüyorsanız bu eksikliği giderip bir bütün halinde bir Bakanlar Kurulu kararı getirmeliydiniz, getirecektiniz. Niye getirmediniz çünkü çözüm devam ediyor, çözüm ortaklığı devam ediyor, reklam arası var. Terörle mücadele konusunda, askerim, polisim öldürülüyor da buna yönelik bir tedbir konusunda bir bakan bununla ilgili bir tedbire imza atmıyorsa azlederim gider, biter gider, bu kadar açık ve seçik. Böyle dik duracaksınız, dimdik duracaksınız ama bunu oluşturmadınız, oluşturamadınız."

-"Müzakereye dönüşü istiyoruz"

HDP Grubu adına konuşan Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 2,5 yıl süren çözüm sürecinin, 28 Şubat 2015'te son noktaya çok yaklaştığını ancak bugün o noktadan çok uzakta olduklarını söyledi. Sancar, bunun tarihi bir fırsat, büyük bir şans olduğunu belirterek, bakanlar, Cumhurbaşkanı,  HDP ve AK Parti milletvekilleri, sivil toplum örgütlerinin büyük emek harcadığını belirtti.

Sancar, çözüm sürecinin, Dolmabahçe'de müzakereye evrilmek üzere olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tam da Dolmabahçe'de evrensel şartlara ve niteliklere uygun bir barış sürecini yaratma imkanı yakalanmışken neden o noktadan geri dönüldü? Neden Dolmabahçe toplantısının ve mutabakatının mimarları, o mutabakatın oluşması için cidden emek sarf eden Başbakan Sayın Davutoğlu bugüne kadar tek bir kelime etmemiştir bu konuda? Sayın Cumhurbaşkanı da bunun iyi bir gelişme, olumlu bir gelişme olduğunu söylemişti. Daha sonra kendisi bundan vazgeçtiğinde, siz bu sürecin siyasi sorumlusu ve kurucu ortağı olarak neden buna karşı bir ses çıkarmadınız, neden bugüne kadar bir açıklama yapmadınız? Sayın Yalçın Akdoğan, o gün o metni okuyan milletvekillerinden biri olarak neden bugüne kadar o süreci samimiyetle sahiplenen bir tutum sergilemediniz? Dolmabahçe mutabakatını bozmak savaşa yeniden dönmenin yollarını açıyor.

Silahların sustuğu döneme, çatışmasızlık dönemine geri dönüş istiyoruz. Bu sorunu barışçıl temelde, demokratik çerçevede çözmeyi sağlayacak tek yol olan müzakereye dönüşü istiyoruz. Müzakereye dönüş halinde ise artık keyfe bağlı bir süreç değil, kurallı ve kurumsal bir müzakere süreci istiyoruz. Bütün bunları hükümet kabul etmişti, müzakereye geçmeyi kabul etmişti. Müzakere için ayrı bir salon dizayn edilmişti İmralı'da, fiziksel olarak dahi masa kurulmuştu. Niye vazgeçtiniz?"

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Irak ve Suriye Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement