Irak ve Ukrayna'nın Konuşulacağı AB Dışişleri Bakanları Toplantısı Başladı - Son Dakika
Dünya

Irak ve Ukrayna'nın Konuşulacağı AB Dışişleri Bakanları Toplantısı Başladı

Irak ve Ukrayna\'nın Konuşulacağı AB Dışişleri Bakanları Toplantısı Başladı

AB Bakanları’nın IŞİD’in saldırıları sonucu yaşadıkları bölgelerden kaçmak zorunda kalan binlerce Iraklı ve Ukrayna’da yaşanan son gelişmeleri görüşmek bir araya geldikleri AB Dışişleri Bakanları toplantısı Brüksel’de başladı.

15.08.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bakanları'nın IŞİD'in saldırıları sonucu yaşadıkları bölgelerden kaçmak zorunda kalan binlerce Iraklı ve Ukrayna'da yaşanan son gelişmeleri görüşmek bir araya geldikleri AB Dışişleri Bakanları toplantısı Brüksel'de başladı.

28 AB üyesi ülkenin bakanlarını bir araya getiren toplantıda tarafların IŞİD'den kaçan Iraklılara yardım ve bölgedeki Kürt azınlığa silah yardımı gibi konuları ele alacağı açıklandı. Toplantıda Ukrayna'nın doğusunda yaşanan son gelişmeler, Rusya'nın Ukrayna'ya gönderdiği insani yardım malzemeleri ve Gazze'de son durum da ele alınacak. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Abadi'ye hükümet kurma görevinin verilmesinden son derece memnun olduklarını belirterek Irak'ta bundan sonra siyasi istikrar görmek istediklerini ifade etti. IŞİD'in Irak'taki ilerleyişinin de gündemde olduğunu kaydeden Ashton, IŞİD'i geri püskürtülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Mısır hükümetinin Hamas ve İsrail arasında sürdürdüğü barış görüşmelerini desteklediklerini açıklayan Ashton, Gazze'deki son durumu yakından takip ettiklerini ifade etti. Son olarak Ukrayna'daki durum hakkında konuşan Ashton, Putin ve Poroşenko ile görüşmeye devam ettiklerini ve bölgede saygı çerçevesinde bir uzlaşma sağlamaya çalışacaklarını belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise gündemlerinde Irak, Gazze ve Ukrayna konularının yer aldığını açıkladı. Irak Başbakanı Maliki'nin hükümeti kurmakla görevlendirilen Abadi'yi desteklemesini memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Hammond, "Irak'ın çıkarları için hareket eden Maliki'yi kutluyorum" dedi. Irak'ta pürüzsüz bir geçiş süreci istediklerini belirten Hammond, "Umarım Irak'ta alınan bu karar ciddi bir güvenlik ve siyasi zorluklar oluşturmaz" dedi. Abadi'ye destek verdiklerini de dile getiren Hammond, Abadi'den Şii'leri, Kürtleri ve Sünni'leri kapsayan bir hükümet kurmasını istediklerini ifade etti. - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Irak ve Ukrayna'nın Konuşulacağı AB Dışişleri Bakanları Toplantısı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement