Iraklı Kürtler, Peşmergeye Tahrip Gücü Yüksek Silah İsteyecek - Son Dakika
Güncel

Iraklı Kürtler, Peşmergeye Tahrip Gücü Yüksek Silah İsteyecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanı Kadir, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplarla mücadele için tahrip gücü yüksek silahlara ihtiyaçları olduğunu söyledi.

25.07.2014 13:10  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanı Mustafa Seyit Kadir, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplarla mücadele için tahrip gücü yüksek silahlara ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Kadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peşmergenin, IŞİD'le oluşan 1050 kilometrelik sınır hattı boyunca konuşlandırıldığını belirtti. Sınırları korumak için hendek kazma çalışmasının devam ettiğini aktaran Kadir, gözetleme kuleleri ve siperler hazırlamak suretiyle güvenlik önlemlerini artırdıklarını ifade etti.

IŞİD'in artık sıradan bir örgüt olmadığını, elinde ağır silahlar olan bir orduya dönüştüğüne dikkati çeken Kadir, "Irak ordusunun çekilmesinin ardından IŞİD'in eline tahrip gücü yüksek silahlar geçti. Peşmergenin, IŞİD'e karşı başarılı olabilmesi için acil olarak ağır silahlara ihtiyacı var. Merkezi Bağdat hükümeti, daha önce bu konuda bize yardımcı olmadı. Peşmergeyi yenileyecek, güçlendirecek hiçbir imkan sunmadılar" dedi.

"Silah talebimiz olacak"

Peşmerge Bakanı Kadir, "şimdiye kadar hiçbir ülkeden tahrip gücü yüksek silah talebinde bulunmadıklarını" dile getirerek, "Ancak önümüzdeki günlerde gerekli girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

Kadir, "Başka bir ülkeden askeri yardım talep ettiniz mi?" sorusuna ise "Böyle bir talebimiz olmadı. Buna gerek duymadık" yanıtını verdi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iraklı Kürtler, Peşmergeye Tahrip Gücü Yüksek Silah İsteyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement