İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Çavuşoğlu'nu Kabul Etti - Son Dakika
Politika

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Çavuşoğlu'nu Kabul Etti

Ruhani: "Tahran Ankara işbirliği bölgede istikrar ve emniyet sağlanması için zaruridir"

17.12.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bölgede istikrar ve emniyetin sağlaması için "Tahran-Ankara işbirliğinin zaruri olduğunu" söyledi.

Ruhani, Tahran'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti. Ruhani, "Tahran ve Ankara, bölgesel konularda ortak ve önemli hedeflere odaklanmalıdır. İki ülkenin yakın işbirliği tüm bölgenin istikrar ve güvenliğine katkıda bulunabilir" diye konuştu.

İran, Türkiye, Irak ve Suriye'yi "bölgenin dört önemli ülkesi" olarak tanımlayan Ruhani, "Bugün Tahran ile Ankara, terörizmle mücadele, ortak komşuların toprak bütünlüğü ve egemenliklerinin korunması konularında aynı görüşteler. Daha fazla diyalog ve istişare ile bu alanlarda etkili olunabilir" şeklinde konuştu.

Ruhani, siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda ilişkileri yükseltmek için her iki ülkede de gerekli siyasi iradenin mevcut olduğuna işaret ederek, "Bu alanlarda daha büyük adımlar atılmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, günübirlik Tahran ziyaretinde İranlı yetkililerle "ikili ilişkiler ile bölgesel konuların tüm boyutlarıyla ele alındığı verimli görüşmeler" gerçekleştirdiğini kaydetti.

İki ülke liderlerinin 30 milyar dolarlık ticaret hacmi hedeflerine işaret eden Çavuşoğlu, "İki ülke dışişleri bakanlıkları, bu yüksek hedefe en kısa sürede ulaşılması için tüm çabasını sarf etmelidir" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Ruhani ile görüşmesinin ardından Konya'daki Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere ülkeden ayrıldı. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Çavuşoğlu'nu Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement