İran Cumhurbaşkanı Ruhani Türkmenistan'da - Son Dakika
Güncel

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Türkmenistan'da

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme kararı aldı.

11.03.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme kararı aldı.

Merkezi İran'ın başkenti Tahran'da bulunan yarı resmi Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle ülkenin kuzeydoğu komşusu Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a gelen Ruhani, Berdimuhammedov ile bir araya geldi.

Görüşmede Berdimuhammedov, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeni bir anlayış kazandığını belirterek, "Türkmenistan ve İran halkı her daim iyi ilişkilerini korumuş ve son yıllarda çeşitli alanlarda iş birliklerinin artırılmasıyla da Tahran ve Aşkabat arasındaki ikili ilişkiler yeni bir anlayış kazanmıştır" dedi.

Ortak Ekonomik İşbirliği Komisyonu

İki ülke arasındaki başta enerji olmak üzere taşımacılık ve tarım alanındaki ticari ilişkilere temas eden Berdimuhammedov, Tahran ve Aşkabat arasında oluşturulan Ortak Ekonomik İşbirliği Komisyonu'nun iki ülkenin ekonomik ilişkilerini geliştirmek için koordinasyon sağlaması gerektiğini söyledi.

Ruhani ise iki ülke arasındaki ilişkilerin özellikle son yıllarda ivme kazandığını belirterek "İki ülke yetkilileri ilişkileri daha fazla güçlendirmek için tüm imkanların kullanılması gerektiğine inanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov'a hitaben, "Şüphesiz iki ülke ilişkilerini geliştirmek için gösterdiğiniz çabaların etkisi oldukça fazla" ifadelerini kullanan Ruhani, ilişkilerin her zamankinden daha iyi seviyede olduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Cumhurbaşkanı Ruhani Türkmenistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement