İran'da Cebbari'nin İdamı Tartışması - Son Dakika
Güncel

İran'da Cebbari'nin İdamı Tartışması

Ülke kamuoyunda, cinayetten hüküm giyen Reyhane Cebbari'ye verilen idam cezasının uygulanıp uygulanmayacağı tartışmaları yaşanıyor.

30.09.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'da, cinayetten hüküm giyen Reyhane Cebbari (27) hakkındaki idam cezasının uygulanıp uygulanmayacağı tartışma konusu oldu.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (ISNA) haberine göre, ailesinin iddialarına göre bugün infazı beklenen Cebbari, idam edilmedi.

Cebbari'nin babası Feridun Cebbari, ISNA'ya yaptığı açıklamada, "Bize Reyhane'nin bugün asılması için Recayi Şehr Hapishanesi'ne intikalinin yapıldığı bildirilmişti. Fakat daha sonra cezanın infazıyla ilgili bir kararın olmadığı söylendi" dedi.

Yedi yıl önce bir dekorasyon şirketinde çalışan Cebbari, eski istihbarat polisi ve medikal ürünler ticareti yapan doktor Murtaza Serbendi'yi (47) kasten öldürme suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Cinayeti itiraf eden Cebbari, Serbendi'yi, muayenehane olarak açmayı düşündüğü ofiste kendisine tecavüze kalkıştığı için öldürdüğünü iddia etmişti.

Cebbari'nin ifadelerininin ardından maktulün ailesi, sanığın olayda kullandığı bıçağı önceden satın aldığı ve arkadaşına attığı elektronik postada "onu yarın öldüreceğim" ifadesine yer verdiğini, cinayetin kasıtlı ve planlı şekilde işlendiğini ileri sürmüştü.

Reyhane Cebbari, geçen Nisan ayında idam cezasına çarptırılmış, İran ve dünyada bazı insan hakları örgütleri kararı protesto etmişti.  BM İnsan Hakları İran Özel Raportörü Ahmed Şehid, resmi makamlardan, Cebbari'nin idam cezasını kaldırılmasını istemişti. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'da Cebbari'nin İdamı Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement