İran'da Devrim Gibi Karar! İlk Kez Bir Kadın Başkan Yardımcısı Oldu - Son Dakika
Spor

İran'da Devrim Gibi Karar! İlk Kez Bir Kadın Başkan Yardımcısı Oldu

İran\'da Devrim Gibi Karar! İlk Kez Bir Kadın Başkan Yardımcısı Oldu

İran'da devrim niteliğinde bir karar daha alındı ve Voleybol Federasyonu Başkan Yardımcılığı'na eski bir kadın sporcu Zohreh Mirsepasi getirildi.

13.04.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın taraftarların maç izleme yasağının kalkmasının ardından İran'da bir adım da voleybolda atıldı ve Voleybol Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevine eski kadın sporculardan Zohreh Mirsepasi atandı.

YABANCI HOCA GETİRİLECEK

Mirsepasi'nın atanmasının ardından İran Kadın Voleybol Milli Takımı'na bir yabancı hoca getirileceği ve bu sayede sporcuların Avrupa ile daha da entegre hale gelmesinin sağlanacağı vurgulandı.

"3 AŞAMALI BİR PROJE GELİŞTİRDİK"

1987-1991 yılları arasında Kharazmi takımında smaçör olarak oynayan Mirsepasi, "Ülkemizde kadınlarla ilgili sorunları çözmek için 3 aşamalı bir proje geliştirdik. Ülkede kadın voleybolunun gelişmesi ve Asya düzeyinde erkek sporları ile eşit seviyeye gelmesini umuyorum" dedi.

FUTBOL TAKIMININ BAŞINA HRİSTİYAN HOCA

İran'da geçtiğimiz günlerde yapılan Nükleer Barış Anlaşmasının ardından özellikle spor alanında da yenilikçi adımlar atılmış, A Milli Futbol Takımı'nın kaptanlığına da 1978'den bu yana ilk defa bir Hristiyan; Ando Teymourian getirilmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor İran'da Devrim Gibi Karar! İlk Kez Bir Kadın Başkan Yardımcısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • gökhan: iranda adam olacak 4 19 Yanıtla
  • CEVAT KOLCU: GÜZEL BİR GELİŞME, ÇÜNKÜ İSLAMDA KADININ VARLIĞI BİLE TANINMAZ. . MESELA KURAN ERKEKLERE HİTABEN YAZILMIŞTIR. . KADINI DÖVEBİLİRSİN (NİSA 34) ŞAHİTLİĞİ YARIMDIR (BAKARA 282), MİRAS HAKKI YARIMDIR (NİSA 11-12-176), ONUN İSTEĞİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR, ERKEĞİN TARLASI GİBİDİR İSTEDİĞİ ZAMAN ERKEĞİN EMRİNDEDİR. . (BAKARA 223) 13 8 Yanıtla
  • sunniyim ama: Sunnilik, şiaya gore cok daha yobaz. yoneticileri hirsiz olamiyorlar hemen yargilaniyorlar. daha inandiricilar. 9 7 Yanıtla
  • FİKO: ONLAR DA ARTIK YAVAŞ YAVAŞ ÇÖL KANUNLARININ, ARAP GELENEKLERİNİN SAÇMALIĞINI GÖRMEYE BAŞLADILAR. . 12 1 Yanıtla
  • MAHİR: ‘‘eğer erkeğin tepesinden tırnağına kadar cerahat aksa, kadın da bunları ağzı ile temizlese, yine de erkeğin hakkını ödemiş olmaz. ’’ ibn-i hacer el heytemi 2/121 6 6 Yanıtla
  • BAHRİ: resulullah as buyurdular ki: “biriniz sütresiz olarak namaz kılarsa (önün­den geçtiği takdirde) şunlar namazı bozar: eşek, domuz, yahudi, mecûsi, kadın. . . namazın bozulmaması için onun önünden, bunların bir taş atımlık uzaktan geçmesi kifâyet eder. ” buharî, salât 90, ilm 18, ezân 161, cezâu‘s-sayd 25; müslim, salât 254, (504) 7 4 Yanıtla
  • BAHRİ: 'sadaka verin ey kadınlar. zira sizin çoğunuz cehennem odunudur. muhakkak ki sizler ekseriyetle şikayet edersiniz ve erkeklerinize küfran-ı nimette bulunursunuz. (resulallah, bir bayram namazında kadınlara böyle hitap etmiştir) ' ravi: hz. câbir (r. a. ) buhari saife 252. 9 2 Yanıtla
  • 1: Zaman geldi 9 2 Yanıtla
  • süngü: iran ilerliyor biz ise nasıl geri gideriz peşindeyiz, ekonomi ile geri gitme başladı sosyal hayattada başlıyor. 7 2 Yanıtla
  • misafir: Sıra İran a geldi ılımlı islam haklar özgürlükler diyerek yakinda İran da karışır dikkat 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Maraton İzmir Nedeniyle ESHOT ve İZTAŞIT Hatlarında Geçici Güzergah Değişiklikleri
    09:53 Maraton İzmir Nedeniyle ESHOT ve İZTAŞIT Hatlarında Geçici Güzergah Değişiklikleri

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergah değişiklikleri yapacak. Ayrıca, Bostanlı-Üçkuyular Feribotu da çalışmayacak ve yerine yolcu gemisi seferleri düzenlenecek. Maraton katılımcılarının rahat ulaşımı için Bostanlı-Karşıyaka-Pasaport iskeleleri arasında ring seferleri yapılacak.

  • Taha Akgül, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor
    09:49 Taha Akgül, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor

    Serbest Güreş Milli Takımı'nın teknik kadrosu, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları öncesinde kamp çalışmalarını Kastamonu'da tamamladı. Taha Akgül, sakatlığının ardından iyileşerek çalışmalara başladı. Akgül, Rusya A Milli Takımı ile kamp yapacak ve ikinci kez altın madalya hedefliyor.

  • Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi
    09:36 Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Salon Sporları Merkezi projesi ile sporu ve sporcuyu destekleyecek bir projeye daha imza atıyor. Proje sayesinde spor kulüpleri yer aramak zorunda kalmayacak ve gençlerin sağlıklı bir ortamda spor yapmaları sağlanacak.

  • Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu
    09:30 Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu

    Düzce Belediyesi Güreş Kulübü sporcusu Sivas'ta düzenlenen U-15 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda rakiplerini geride bırakarak Türkiye 3'üncüsü olarak Milli Takımı'na katılmaya hak kazandı.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor
    09:21 Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlayacak ve 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar ve 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Galatasaray ise Pendikspor'u ağırlayacak. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise Sivasspor ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu
    09:01 Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu

    Trendyol Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier, sağ diz iç menisküs yırtığı nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyat sonucunda 1 ay sahalardan uzak kalacak olan Jeanvier'in sağlığına kavuşması temenni ediliyor.

  • Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor
    08:51 Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Develigücü, kalan maçlarını da kazanıp kümede kalmak istiyor. Başkan İbrahim Şimşek, hedeflerine çok yaklaştıklarını belirtti. Develigücü, 4. sırada bulunuyor ve son 3 maçını kazanarak hedefine ulaşmayı arzuluyor. Ancak Hacılar Erciyesspor'un puan kaybetmesini bekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

  • Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor
    08:48 Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Hacılar Erciyesspor, sahasında oynayacağı 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Halit Aysu, 'Kümede kalmak için kazanmalıyız' dedi. Ligde 5. sırada bulunan Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor müsabakasından galibiyetle ayrılarak yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

  • Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi
    08:17 Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ortaokullar arası satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında verilecek.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement