İran'da "Savunma Haftası" Kutlamaları - Son Dakika
Politika

İran'da "Savunma Haftası" Kutlamaları

Cumhurbaşkanı Ruhani: "İran hükümeti ve silahlı kuvvetleri, teröristlere karşı mücadele eden bölge halklarına yardım edecektir"

22.09.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hükümet ve silahlı kuvvetlerin, teröristlere karşı mücadele eden bölge halklarına yardım edeceğini söyledi.

Ruhani, İran- Irak savaşının başlangıç yıldönümü nedeniyle ülkede her yıl "Kutsal Savunma Haftası" olarak kutlanan etkinlikler kapsamındaki askeri geçit töreninde konuştu.

İran halkının barış talep eden bir halk olduğunu ifade eden Ruhani, "Hiçbir ülkeye savaş açma niyetimiz olmadı ve olmayacak. Çünkü bazı batı ülkeleri gibi savaş başlatarak ve silah satışı yaparak başka halkların kanıyla sofralarımızı zenginleştirmek istemiyoruz. Soframızda gayret, çalışkanlık, emek, temiz ekonomi ve helal ekmek olması için çalışıyoruz. Ancak bununla birlikte düşmanın tehdit ve baskılarından da korkmuyoruz ve tüm saldırılar karşısında mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Bölgede devam eden çatışmalara değinen Ruhani, "İran, Ortadoğu'nun istikrar noktasıdır. Mazlum halklara her zaman olduğu gibi yardım etmeye devam ediyoruz. Bölge halkları terörizm ve emperyalistlerin bencillikleri karşısında mücadele ediyor. İran hükümeti ve silahlı kuvvetleri, bu mücadelede bölge halklarına yardım edecektir" dedi.

"İran'ın hassas bir dönemden geçen Ortadoğu'nun istikrarı için kilit bir ülke olduğunu" söyleyen Ruhani, "Geçmişte olduğu gibi her yerde mazlumlara yardım etmeye devam edecek ve teröristleri durduracağız" ifadesini kullandı. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İran'da 'Savunma Haftası' Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement