İran'da Yolsuzluk Skandalı - Son Dakika
Güncel

İran'da Yolsuzluk Skandalı

İran’da yolsuzluk suçundan hapis cezasına çarptırılan eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın yardımcısı Rahimi, yolsuzluk suçlamalarına cevaben yayınladığı mektubunda Ahmedinejad’ı “vefasızlıkla” suçladı Rahimi: “(Ahmedinejad) Senin günahının cezasını ben çekiyorum”

28.01.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'da yolsuzluk suçundan hapis cezasına çarptırılan eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, hüküm giymesinin ardından yayınladığı mektubunda Ahmedinejad'ı "vefasızlıkla" suçladı.

Rahimi, İran basınında yayınlanan mektubunda, Ahmedinejad'ı "Dost kılığındaki düşman" olmakla suçlayarak, Ahmedinejad'a hitaben "Senin günahının cezasını ben çekiyorum" ifadelerine yer verdi.

-"Parayı ben kullanmadım"

Yolsuzluktan hüküm giydiği parayı kendisinin kullanmadığını öne sürten Rahimi, "Bu paranın hepsi 12 milyar riyaldir (yaklaşık 300 bin dolar) ve bu para milletvekilleri adayları arasında paylaştırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Rahimi mektubunda, bazı muhafazakar milletvekillerinin 2009 Genel Seçimleri'nden önce tanıtım ve reklam faaliyetleri için kendisinden yüklü miktarda para aldıklarını da aktardı.

"Ahmedinejad çok değişti"

Ahmedinejad'ın görev başına gelmesinden sonra çok değiştiğini savunan Rahimi, Ahmedinejad'a uzun yıllar birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, böyle bir vefasızlığı kendisinden beklemediğini belirtti.

Rahimi, "Bu zamana kadar yaşadıklarım bir yana, sizin bu olayda kendinizi kurtarmak için kenara çekilmeniz bir yana. Hiç bir şey beni bu kadar derinden yaralamadı" ifadelerini kullandı.

İran'da 2005 ve 2013 yılları arasında 2 dönem görev yapan 6'ncı Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, "yolsuzluk" suçundan 5 yıl 91 gün hapse mahkum edilmiş, ardından Ahmedinejad, Rahimi'nin yolsuzluklarıyla ilgili bir bağlantısının olmadığını savunan açıklama yapmıştı. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'da Yolsuzluk Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement