İran'daki İdam Cezasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

İran'daki İdam Cezasına Tepkiler

İran\'daki İdam Cezasına Tepkiler

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham, Melayeri'nin idam edilmesi ile ilgili tepkileri İran'ın içişlerine müdahale olarak nitelendirdi.

30.10.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, uluslararası kamuoyundan Reyhane Cebbari Melayeri'nin idam edilmesi ile ilgili gelen tepkileri İran'ın içişlerine müdahale olarak nitelendirdi.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Afham, "İran yargısı, ülkenin hukuk sistemine uygun olarak konuyu değerlendirmiştir" dedi.

Afham, "Mahkeme sürecinde yargıçlar idam kararı vermiş, sanık kararı temyiz etmiştir. Tüm bu hukuki sürecin bitmesinden sonra karar kesinleşmiş ve uygulanmıştır. Böyle hukuki süreci tamamlamış davaya Batılıların müdahale etmeleri kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Melayeri'nin, Serbendi'yi, kendisine tecavüz etmeye kalkışması nedeniyle öldürdüğünü savunmuş, Uluslararası Af Örgütü de (Amnesty), davayla ilgili araştırmaların eksik olması gerekcesiyle idamın infazını kınamıştı.

Tahran Mahkemesi davada, maktulün sırtından bıçaklanması, Melayeri'nin olaydan önce elektronik posta yoluyla bir arkadaşına "onu öldüreceğim" şeklinde mesaj göndermesi ve sanığın savunmasının aksine tecavüz girişiminde bulunulduğu öne sürülen olay mahallinin kilitli olmadığı gerekçesiyle "kasten adam öldürdüğü"ne Nisan ayında hükmetmişti. Melayeri, 25 Ekim'de asılarak idam edilmişti.

Birleşmiş Milletler İran'ın bu yıl içerisinde en az 250 kişiyi idam ettiğini açıklamıştı. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'daki İdam Cezasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement