İran'dan 200 Bin Turist Türkiye'ye Tatile Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

İran'dan 200 Bin Turist Türkiye'ye Tatile Geliyor

İran\'dan 200 Bin Turist Türkiye\'ye Tatile Geliyor

İran'nın Erzurum Başkonsolosu Hüseyin Ghasemi, Nevruz nedeniyle 200 bin İranlı'nın tatilini geçirmek için Türkiye'ye geleceğini söyledi.

15.03.2015 13:49  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 ay önce Rıza Kılıçhan'ın Tahran'a dönmesiyle göreve başlayan İran İslam Cumhuriyeti'nin Erzurum Başkonsolosu Hüseyin Ghasemi, Nevruz nedeniyle 200 bin İranlı'nın tatilini geçirmek için karayoluyla Türkiye'ye geleceğini söyledi.

5 GÜN TATİL, 200 BİN KİŞİ TÜRKİYE'YE GELECEK

İran'da 19 Mart'tan itibaren resmi dairelerde 5 gün, okullarda 2 hafta Nevruz tatili olduğuna dikkat çeken Başkonsolos Hüseyin Ghasemi, başta Tahran ve Tebriz olmak üzere İran'dan 200 bin kişinin tatilini Türkiye'de geçireceğini belirtti. Hüseyin Ghasemi, İran'ın Türkiye'ye açılan Gürbulak ile Van ve Hakkari'deki sınır kapılarında incelemeler yaptığını, giriş-çıkış işlemlerinin hızlandırılması için çaba harcadığını söyledi.

GÜMRÜK KAPISINDAKİ SORUNLAR

İran'dan ucuz yakıt almak için Türkiye'den giriş- çıkış yapanların fazla olduğunu, bunların sınırda sıkışıklık ve kuyruklara yol açtığını vurgulayan Başkonsolos Hüseyin Ghasemi, şöyle konuştu:

"İran'dan 200 bin kişi giriş yapacak. Bunların 140 bin Gürbulak Sınır Kapısından 60 bini de Van ve Hakkari'deki sınır kapılarından Türkiye'ye giriş yapacak. İran'la Türkiye arasında giriş- çıkışları düzenleyen 4 maddelik protokol yapıldı. Buna göre, İran'dan Türkiye'ye giren ve Türkiye'den İran'a giden TIR ve kamyonların yakıt depoları mühürleniyor. Türkiye tarafından akaryakıt istasyonu açıldı. Buradan son kez yakıt alan TIR ve kamyonların yakıt depoları mühürleniyor ve transit olarak diğer ülkelere geçiyorlar. Fiziki yetersizlik yüzünden 10 dakikalık mühürleme işlemi 15-20 dakikayı buluyor. Ayrıca İran ile Türkiye arasında olan saat farkı, öğle yemeği, namaz vakitlerindeki uyumsuzluk gecikmeye yol açıyor. Bu nedenle Gürbulak'ta TIR kuyruğu giderek uzuyor. Oysa, günde 500 taşıtın giriş- çıkış işlemi yapılsa, kuyruk hiç olmayacak. TIR kuyruğu, her iki ülkenin ilişkilerine zarar veriyor. Yerel yöneticilerin prtokol altına alınan maddeleri yorumlayarak zorlaştırmaları yerine kolaylaştırmaları gerekir. Sadece Gürbulak sınır kapısına 3 ay içinde 5 kez gidip- geldim. Maalesef kuyrukları azaltıcı sonuç alamadık. Ama ümitsiz değilim."

ERZURUM, TURİSTLERE HAZIR

Kış turizmin gözde mekanlarından olan ve bu yıl da dolu dolu bir sezon geçiren Palandöken'deki oteller 21 Mart'ta gelecek yaklaşık İranlı turist için tüm hazırlıklarını tamamladı. Nevruz nedeniyle İran'dan gelen turistler, gün boyu kayak yapıp geceleri de yaktıkları ateşin üzerinden atlayarak nevruz bayramını doyasıya yaşıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İran'dan 200 Bin Turist Türkiye'ye Tatile Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • quite: Gelse ne olacak İranlılarda para pul yok bize Paralı turist lazım 9 4 Yanıtla
  • rrr: iran kızları bizimkilerde guzel 11 1 Yanıtla
  • 3222: bu kadar iğrenç kendini beğenmiş egolari tavan yapmış bir ırk olamaz. . 8 4 Yanıtla
  • yezid: Allah güzel ülkemi bu şia virüsünden korusun 6 5 Yanıtla
  • turkiye: Türkiye cennet bi ülke doğuda iranli azerbaycan Milar batida İngiliz alman rus kar ülkemizin güzelliklerinin tadini cikariyor bizim insanimizda birbirini yiyor yazik yaa 11 0 Yanıtla
  • Oz: Türk hayranı İran 7 2 Yanıtla
  • HASAN KIRTEPE: RESİMDEKİLER İRAN'LI İSE, BİZ ARABİSTAN'LI OLMALIYIZ. 7 2 Yanıtla
  • HASAN KIRTEPE: RESİMDEKİLER İRAN'LIYSA, BİZ NERELİYİZ 8 1 Yanıtla
  • kara murat: onlarda petrol parası çok gelsın ler hoş gelsinler ülkemizi seviyurlar esnafımız ceplerı dolsun sevındım güzel heber 7 1 Yanıtla
  • Adalet: BIRAKIN BU ESKI TURK KAVM ADETINI BUNLAR ISLAMIYET GELMEDEN ONCEYDI IRANLILARDA ESKI MECUSI OLDUGU ICINDIR KI ALAKA GOSTERIR BU ADETLER ISLAMIYETTEN ÖNCEYDI O YUZDEN KARAR VERIN MUSLUMANMISINIZ YOKSA SOVANIST / MECUSIMI 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.


Advertisement