İran'dan Irak'taki Tarihi Eserleri Koruma Önerisi - Son Dakika
Güncel

İran'dan Irak'taki Tarihi Eserleri Koruma Önerisi

TAHRAN (AA) – İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Kurumu Başkanı Mesud Sultanifer, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Başkanı İrina Bokova'ya bir mektup yazarak, Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarının tehdidindeki tarihi eserlerin IŞİD tehdidi ortadan kalkana kadar emaneten İran'a verilmesini önerdi.

01.03.2015 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAHRAN (AA) – İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Kurumu Başkanı Mesud Sultanifer, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Başkanı İrina Bokova'ya bir mektup yazarak, Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarının tehdidindeki tarihi eserlerin IŞİD tehdidi ortadan kalkana kadar emaneten İran'a verilmesini önerdi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Tahran'da İran Milli Müzesi'ndeki bir toplantıda konuşan  Sultanifer, terör örgütü IŞİD'in Musul müzesindeki tarihi eserleri tahrip etmesinden duyduğu üzüntüyü belirterek, "Son günlerde terör örgütü IŞİD, Irak'ın Kuzey bölgelerinde hem soykırım hem de tarihi ve kültürel mekan ve eserlerin tahrip edilmesi gibi oldukça üzüntü verici eylemlerde bulundu" dedi.

Sultanifer, konu hakkında dün UNESCO Başkanı Bokova'ya bir mektup yazarak, IŞİD tehdidi altındaki tarihi eserlerin ülkede güvenlik yeniden sağlanana kadar İran'a emaneten verilmesini önerdiğini söyledi.

Bugün de konuyla ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin Kültür ve Turizm Bakanlarına bir mektup yazacağını belirten Sultanifer, IŞİD'in tarihi eserlere ve kültürel miraslara yönelik eylemlerine karşı harekete geçilmesi çağrısında bulunacağını belirtti.

Geçen hafta sonu Musul Kütüphanesi'ne saldıran terör örgütü IŞİD, Osmanlı, Abbasi, Eyyübi dönemine ve çeşitli medeniyetlere ait tarihi değere sahip 8 binden fazla  el yazması eserin yer aldığı kütüphaneyi ateşe vermişti.

Perşembe günü de terör örgütü militanlarının Musul Müzesi'ndeki tarihi heykel ve diğer kıymetli sanat eserlerini balyozlarla tahrip ettiği görüntüleri sosyal medyada yer almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'dan Irak'taki Tarihi Eserleri Koruma Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement