İran'dan Suudi Arabistan'a Nota - Son Dakika
Güncel

İran'dan Suudi Arabistan'a Nota

İran'ın, Suudi Arabistan'ın Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında, San'a'daki büyükelçilik binası yakınına düşen iki füze nedeniyle Suudi Arabistan'a nota verdi.

26.05.2015 11:07  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında, San'a'daki büyükelçilik binası yakınına düşen iki füze nedeniyle, Suudi Arabistan maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırıp nota verdiği bildirildi.

DOKUNULMAZLIK VE GÜVENLİK UYARISI

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan maslahatgüzarına Tahran'ın olaya ilişkin şiddetli itirazının iletildiği, diplomatların ve diplomatik binaların dokunulmazlığı ve güvenliği konusunda uyarıda bulunulduğu belirtildi.

Görüşmede, Suudi Arabistan ile koalisyona katılan diğer ülkelerin, "Diplomatların güvenliği hususunda uluslararası sorumluluklarını göz ardı etmeleri durumunda doğacak sonuçlardan sorumlu olacakları" uyarısında bulunulduğu kaydedilmişti.

DAHA ÖNCE DE NOTA VERMİŞTİ

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında 2 füzenin San'a'daki İran büyükelçiliği binası yakınlarına isabet ettiği ifade edildi.

Koalisyonun Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında nisan ayında da bir füzenin İran büyükelçiliği yakınlarına isabet ettiği belirtilmiş o dönemde de İran, Suudi Arabistan'a nota vermişti.

İran\'dan Suudi Arabistan\'a Nota
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'dan Suudi Arabistan'a Nota - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • TURAN: NEDEN AKP....ÇÜNKÜ DİĞERLERİ KONUŞUR AKP YAPAR..SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ..GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ... MANTİK BUNU GEREKTİRİYOR.. CHP ALEVİ,ERMENİ PARTİSİ..SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMEDİ... CHP PLAJLARİN,CİBLAKLARİN PARTİSİDİR...CHP AYYAŞ LARİN PARTİSİDİR....HDP PKK PARTİSİ ...POLİSİMİZİ,ASKERİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYOR...BU İKİ PARTİ DİNİ,KİTABİ,BAYRAĞI SEVMEZLER..TÜRK DÜŞMANLARI BU İKİ PARTİYİ DESTEKLİYOR NEDEN ACABA...AKLİN YOLU BİR ONUN İÇİN OYLAR AKP YE.. BEN TÜRKÜM BEN MÜSLÜMANİM DİYEN BUNLARA ASLA OY VERMEZ..LÜTFEN CEVREMİZDEKİ İNSANLARİ UYARALİM...BİZİM İNSANİMİZ SAFDİR......... 13 17 Yanıtla
  • TURAN: NEDEN AKP....ÇÜNKÜ DİĞERLERİ KONUŞUR AKP YAPAR..SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ..GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ... MANTİK BUNU GEREKTİRİYOR.. CHP ALEVİ,ERMENİ PARTİSİ..SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMEDİ... CHP PLAJLARİN,CİBLAKLARİN PARTİSİDİR...CHP AYYAŞ LARİN PARTİSİDİR....HDP PKK PARTİSİ ...POLİSİMİZİ,ASKERİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYOR...BU İKİ PARTİ DİNİ,KİTABİ,BAYRAĞI SEVMEZLER..TÜRK DÜŞMANLARI BU İKİ PARTİYİ DESTEKLİYOR NEDEN ACABA...KOYU MHP LİYİM AMA MHP İKTİDAR OLAMAZ,KEŞKE OLSA...AKLİN YOLU BİR ONUN İÇİN OYLAR AKP YE.. BEN TÜRKÜM BEN MÜSLÜMANİM DİYEN BUNLARA ASLA OY VERMEZ..LÜTFEN CEVREMİZDEKİ İNSANLARİUYARALİM...BİZİM İNSANİMİZ SAFDİR......... 13 17 Yanıtla
  • HDP: HELAL OLSUN İRAN EMPERYALİZME VE AMERİKANIN KUKLASI OLAN SAHTE MÜSLÜMAN ÜLKELERE BOYUN EĞMEDİN HİÇ BİR ZAMANNN 18 9 Yanıtla
  • HAK: Lamı cimi yok İran ile sudiler yakın zamanda büyük bir şekilde çarpışacaklar , mezhepçilik devam ettiği sürece bundan kimse hayır görmeyecek. 10 2 Yanıtla
  • osman: İran sudiarabiststana nota verdi.do re mi fa sol la si do 6 3 Yanıtla

Advertisement