İran'dan Yabancı Bilişim Şirketlerine Şartlı İzin - Son Dakika
Güncel

İran'dan Yabancı Bilişim Şirketlerine Şartlı İzin

İran İletişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Nasrullah Cihangerd, yabancı bilişim ve internet şirketlerinin, "ülkenin şartlarına saygılı olmaları halinde" İran'da hizmet vermelerine izin verileceğini söyledi.

01.03.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran İletişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Nasrullah Cihangerd, yabancı bilişim ve internet şirketlerinin, "ülkenin şartlarına saygılı olmaları halinde" İran'da hizmet vermelerine izin verileceğini söyledi.

Fars Haber Ajansı'na konuşan Cihangerd, yabancı internet ve bilişim şirketlerinin hizmet vermesine karşı olmadıklarını dile getirerek, "Dünya pazarında olan ve İran'da da hizmet vermek isteyen şirketlere karşı değiliz. İran'ın kültürel şartlarını ve politikalarını kabul etmeleri koşuluyla onlarla görüşmeye hazırız" dedi.

Cihangerd, ülkesinin dünyanın önde gelen "bilişim ve internet devi" Google ile işbirliği yapabileceğini de belirterek, "Google gibi yabancı şirketlere İran'daki imkanları sunarak, İran ve bölge halklarına hizmet vermelerini sağlayabiliriz" ifadesini kullandı.

İran'da 2009'daki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Facebook, Twitter ve Youtube başta olmak üzere yabancı internet sitelerine giriş engellenmişti. Ülkede internete uygulanan kısıtlamaları aşmak için İranlılar bazı filtre kırıcı programlar kullanıyor.

Sosyal medyayı aktif kullanan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, internet konusunda kısıtlamaların kaldırılmasını isterken, bu talep ülkedeki bazı muhafazakar muhalifler tarafından eleştiriliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'dan Yabancı Bilişim Şirketlerine Şartlı İzin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement