İran, YPG'ye Silah Yardımı Yapmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

İran, YPG'ye Silah Yardımı Yapmaya Başladı

İran, YPG\'ye Silah Yardımı Yapmaya Başladı

Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı savaşan en etkili güç olarak değerlendirilen YPG'ye İran'dan silah yardımı yapılmaya başlandı.

28.07.2015 09:46  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de üç kanton oluşturan ve IŞİD'le savaşan PYD'nin Irak'taki KYB üzerinden İran ile yakınlaştığı haberleri geliyor. Cumhuriyet gazetesinin Middle East Briefing'den aktardığı habere göre, Haseke'de savaşan PYD'nin silahlı gücü YPG'ye İran'dan silah yardımı yapıldı.

Haziran ayında Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde yapılan görüşmede KYB'nin Suriye'deki uzantısı KYB-Suriye ile YPG temsilcileri bir araya geldi. Suriye'nin kuzeyinin geleceği ile YPG-İran arasında iletişim kanalları açılması ele alındı.

'ÖZERKLİK VERİLİR'

Görüşmelerde İran Devrim Muhafızları'ndan yetkililer de vardı. İran'ın teklifinde, "Suriye ordusu ile işbirliği karşılığında Suriye yönetimine verilen desteğin aynısının YPG'ye de verilmesi. Gelecekte Suriye'nin kuzeyinde özerkliğin kabul edilmesi"nin de olduğu ileri sürüldü. KYB lideri Celal Talabani İran'la iyi ilişkileriyle tanınıyor.

'DEVLET KURMAYIZ'

Middle East Briefing bu görüşmeyi bağımsız kaynaklardan doğrulayamadığını ama ÖSO'nun Kobani'den gönderilmesinin ve Haseke'de YPG-ordu ittifakının dikkat çekici olduğunu yazdı. Bu arada Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim, Suriye'de krizin bitmesini istediklerini söyleyerek, "Ülkenin kuzeyinde bir Kürdistan devleti kuracakları" iddiasını reddetti. Sputnik'e konuşan Müslim, Suriye'den ayrılma ve bağımsız devlet kurma gibi bir düşüncelerinin olmadığını ve demokratik bütünlüğe sahip bir Suriye istediklerini belirtti. Suruç katliamını da anan Müslim, "Gençler Kobani'nin yeniden inşasına katılmak için gelmişlerdi. Suruç'ta hayatını kaybedenleri Kobani şehidi olarak görüyoruz" dedi.

Son Dakika Güncel İran, YPG'ye Silah Yardımı Yapmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (69)

  • Urfa - Halfeti: bu coğrafya da Kürtlere eziyet eden bir türkiye bir de işid var 66 28 Yanıtla
    Tc.: Dogru kacak elektrik kullanma eziyeti devletin verdiği tüm yardimlardan faydalanma eziyeti ne cektiniz be kardesim halde ordann bedavacilar 4 15 zaim: sen askere saldırcan turkıye seyretcek he.kürtlere ne ezıyet etmış haınler.elektrık beles kacakcılık var. 3 12 Emrah: Bu bolgede kurtlere Turkiye kadar ozgurluk taniyan bir devlet yok demek istedin herhalde? Irakta suriyede iranda kurtlere yapilanlari ne cabuk unuttunuz. Simdi sizi kullandiklari icin iyi gorunen ulkelerin gecmiste kurtlere neler yaptigina bir bak. Hangi ulkenin hukumetinde yonetiminde kurtler bu kadar etkindi? Hangisinde cumhurbaskani basbakan hatta milletvekili cikarabildiler 3-5 sene oncesine kadar? ki suanda da sadece isidle savasta on saflarda kendi halki yerine sizi kullanmak icin iyiler 3 9
  • 04ağrııı: Allahına kurban iran oylar hdpye 54 32 Yanıtla
  • Lost: İran bile anladi sen anlamadin buyuk turkiye!! 63 23 Yanıtla
  • kafanız dank etsin artık..: ya valla bu kürtleri kullanmayan kalmadı,kendileri girmiyor kürtlere silah desteği veriyolarmış..ya biraz onurlu olun,insan olun..tüm dünyaya rezil oldunuz.sizi kullanmayan kalmadı.kiralık örgüt gibisiniz..sizin ona buna ihtiyacınız yok,gelin türk devletiyle adam gibi oturun anlaşın bundan iyisi varmı..size yine türk devleti sahip çıkar.ne gerek var bu kadar rezilliğe.. 10 52 Yanıtla
    cihan: Tayyip Bey Kürtlere hor bakıyor ama biraz esnek olsaydı keşke 1 2
  • Savas: Helal sana iran turkiyenin yapamadigi yaptin. Kendine dost kazandim savaaci kazandin 30 27 Yanıtla
  • gerçekler: artık hiç bir şey diyemiyorum , türk ün türk ten başka dostu yok , bu gerçeği görün artık 37 19 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement