İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Hollanda'da - Son Dakika
Güncel

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Hollanda'da

Hollanda'da temaslarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Hollandalı mevkidaşı Bert Koenders ile bir araya geldi.

23.06.2016 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'da temaslarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Hollandalı mevkidaşı Bert Koenders ile bir araya geldi.

Lahey'deki Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşmenin ardından açıklamada bulunan Koenders, görüşmede daha çok iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve Ortadoğu'daki sorunların ele alındığını söyledi.

Görüşmede İran'daki insan hakları konusunun yanı sıra Suriye krizinin de gündeme geldiğine işaret eden Koenders, Tahran yönetimine Suriye'de ateşkesi ve insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını teşvik etmesi çağrısı yaptığını dile getirdi.

Zarif ise tarihi ve derin bağlara sahip iki ülke arasındaki ilişkilerin geçmişinin 16'ncı yüzyıla dayandığını ifade etti.

Hollandalı şirketlerin İran'da petrol, doğalgaz, su yönetimi ve sağlık gibi alanlarda geçmişten bu yana aktif olduğunu belirten Zarif, mükemmel olarak değerlendirdiği iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi arzusunda olduklarını kaydetti.

Zarif, ayrıca Lahey'deki temasları kapsamında Hollanda Meclisini ziyaret ettikten sonra Başbakan Mark Rutte tarafından da kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Hollanda'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement