İran, Düşürdüğü İsrail Uçağının Görüntülerini Yayınladı - Son Dakika
Güncel

İran, Düşürdüğü İsrail Uçağının Görüntülerini Yayınladı

İran, Düşürdüğü İsrail Uçağının Görüntülerini Yayınladı

İsrail'e ait insansız hava aracını düşürdüğünü iddia eden İran, füzeyle vurulan İHA'nın görüntülerini kamuoyu ile paylaştı.

25.08.2014 13:10  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in bir insansız hava aracını bir nükleer tesisi yakınında füzeyle düşürdüğünü açıklayan İran, uçağın detaylarını verdi ve görüntülerini yayınladı.

İSRAİL'DEN HAVALANMADI

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Hacızade, bugün basın açıklaması yaparak, düşürülen uçağın İsrail yapımı Hermes türünden olduğunu ve İsrail'den değil bölge ülkelerinin birinden havalandığını açıkladı. İranlı komutan uçağının hangi ülkeden havalandığına dair ellerinde ipuçları olduğunu söyledi.

ALEV ALARAK İNFİLAK ETTİ

Uçağın tek bir yakıt alımıyla 1600 kilometre uçabildiğini ve operasyonel çapının 800 kilometre olduğunu kaydeden Hacızade, uçağın vurulduğunda deposunun dolu olduğundan ve füzeyle hedef alındığından alev alarak infilak ettiğini ifade etti.



HASARSIZ PARÇALAR İNCELENİYOR

Uçağın cumartesi günü düşürüldüğünü ve bazı parçalarının hasar görmediğini kaydeden İranlı komutan, bu parçaların incelemeye alındığını söyledi. Tuğgeneral Hacızade, bu türden bir uçağın daha önce Suriye'de düşürüldüğünü ancak İran'da düşürülen türün daha gelişmiş özellikler taşıdığını kaydetti.

Hacızade, uçağın casusluk amacıyla geliştirildiğinden radar dalgalarını emerek radara yakalanmadığını ve bulundurduğu iki kameranın yüksek kalitede görüntü çekebildiğini dile getirdi.



İSRAİL'İ UYARDI: FİLİSTİN'İ SİLAHLANDIRMAYI HIZLANDIRIRIZ

İranlı komutan İsrail'in bu tip saldırılarına karşı İran'ın, Batı Şeriya'yı silahlandırmayı hızlandıracağını ayrıca yanıt hakkının da saklı olduğunu söyledi.

İran, dün İsrail'e ait bir insansız hava aracını, ülkenin güneyindeki Nataz nükleer tesisi hava sahasına girmeden, karadan fırlatılan bir füzeyle vurarak düşürdüğünü bildirmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İran, Düşürdüğü İsrail Uçağının Görüntülerini Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ismail: helal olsun müslüman alemin lideri bence 23 9 Yanıtla
  • Bora: Bizim ülkemize bakın kıyaslayın helal olsun İran'a ! Türkiye terörist besliyor pkk vs. ve yıllardır en çok müslüman kanı akp döneminde aktı Bayrağımızı indiriyorlar Atatürke saldırıyorlar halen mal uykusu. . 18 9 Yanıtla
  • van-tahran hattı: Yıllarca Filistin bayrağını İran tek başına taşıdı. Türkiye yeni 10 yıldır dahil ama İran 60 yılldır savaşıyor. Gazze'ye silah ve füze vererek zaten yapıyor. Daha geçen 3 İsrail ajanını astılar. Türkiye'ye onyıllardır İran feryad ediyor Pensilvanya'ya inanmayın diye. O İslam Amerikan İslamıdır gerçeği yanlış lanse ediyorlar ( medya aracılığı ile ) diye ama onuda yeni anladınız. Aslında Sizin beyinleriniz 3 gr dır fazlası yok 12 12 Yanıtla
  • özer: helal olsun irana 17 2 Yanıtla
  • malbetli: Devlet boyle olunur 18 1 Yanıtla
  • TÜRKİYENİN TEPESİNE BAK: Yahu arkadaşım, bunu iran yapıyor bizler bundan dolayı tebrik ediyoruz bu güzel de, bizim tepemizde yıllarca asılı kalanları kimse görmüyor mu? Tepemizde kafirlerin insansız hava araçları DOLU yahu, , AKLINIZ BAŞINIZDA mı? uyanın artık! Gece onları çogunuz yıldız sanar hatta :) ALLAH ım bizleri sen koru kendi kendimizi koruyamıyoruz. Oyundan filmlerden internette sörflerden başımızı kaldıramıyoruz sen bizlwri koru ya rabbiiiii. . . of ölüm off 17 1 Yanıtla
  • ALKIŞ: ALKIŞ, ALKIŞ, ALKIŞ. BRAVO 13 1 Yanıtla
  • Mazlum: LÜTFEN HAÇLI SEFERLERİNİ UNUTMAYALIM. ONA GÖRE YORUMLARIMIZI YAPALIM. (İNG. ALM. FRAN. İTAL. İSP. YUNAN. İSRA. VS. AYNI YERDE YER ALIRLAR. 5 0 Yanıtla
  • ÖMER DİN ÇER: sizdemi onlardan sınız ? neden mani oluyorsunuz ha . 0 0 Yanıtla

Advertisement