İran'dan Türkiye'ye Sert Eleştiri: Hata Yapıyorsun - Son Dakika
Dünya

İran'dan Türkiye'ye Sert Eleştiri: Hata Yapıyorsun

İran\'dan Türkiye\'ye Sert Eleştiri: Hata Yapıyorsun

PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonları değerlendiren İran Genel Kurmay Başkanı, "Türkiye'nin Kürtleri hedef alması stratejik hata" dedi.

30.07.2015 10:31  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlarını değerlendiren İran Genel Kurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, Türkiye'yi sert bir dille eleştirdi.

"BU HATA TERÖRİSTLERİN SINIRA ULAŞMASINI KOLAYLAŞTIRACAK"

Firuzabadi, İran Devrim Muhafızları resmi sitesine yer alan açıklamasında, "Türkiye'nin IŞİD teröristlerine operasyon adıyla bu örgüte karşı direnen Kürt gruplarını hedef alması stratejik bir hata olmuştur. Bu hata, tekfiri teröristlerin Türkiye sınırlarına ulaşmasını kolaylaştıracaktır " iddiasında bulundu.

"ER YA DA GEÇ BU ÜLKELERİN DE GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDECEKLER"

IŞİD'in tüm İslam ülkelerinde egemen güç olmak istediğini söyleyen Firuzabadi, "Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar bu konuda istisna değiller. Tekfiri terörist gruplara yardım etmek, er ya da geç bu ülkelerin de güvenliğini tehdit edecek " dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İran'dan Türkiye'ye Sert Eleştiri: Hata Yapıyorsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (103)

  • selim: Türkiye öyle bir strateji yapıyor ki izleyin ve görün kimsenin aklı ermez şeytanın bile... 220 9 Yanıtla
  • alemdar: Bizim öncelikli sorunumuz pkk isid 2. Planda size ne oluyor isid isid deyip duruyorsunuz pkk bize isidden fazla zarar vermistir kendinizi sütten çıkmış ak kaşık sanıyorsunuz 170 4 Yanıtla
  • Manidar: Bu dünyada müslüman geçinip aslında islam ile alakası olmayan Iran kadar hain bi devlet yok güya 1400 senelik islam tarihinde her defasında müslüman devletler ile harp etmişdir araştırın tarihin bir kere dehi kafir bi devlet ile savaşı yoktur bi de neymiş israili vuracakmış şia diye islamda olmayan mezhebi zaten hazret ömer efendimiz zamanında yahudiler icat etti diyeceğim o ki siz israilin malısınız hiç bir zaman israilu vurmazsınız sen israili değil ama müslüman devleti vurursun bak bundan şüphem yok ama sıra senin gibi hainlerede gelecek 129 0 Yanıtla
  • Yhytrn: İşid ile Erdoğan bir olup Kürtleri vuruyor bu kadar basit 13 114 Yanıtla
  • Muşlu Türk: İranın yarısı Türk iranın korkusu büyük Gerçek düşmanımızın farkında olalım iran elbet viran olacak 96 1 Yanıtla
  • D I L B I R İ N: TÜM DÜNYA IŞ-İTLERLE SADECE KÜRDLERİN SAVAŞABİLACEĞİNİ ANLADI BİR TEK TÜRKLER ANLAMADI ,DAHA DOĞRUSU ANLAMAK İSTEMEDİ .TÜM POLİTİKALARI KÜRD DÜŞMANLIĞI ÜZERİNE KURULU . . . BATSIN LAN SİZİN O KARDEŞLİĞİNİZ . . . 41 50 Yanıtla
  • celalettin: Bu adamın sıfatı apo ya benziyor la 78 2 Yanıtla
  • sivasli 58: Bir siz eksiktiniz salaklar 72 1 Yanıtla
  • Bozkurt: İrandost değildir,tarihi iki düşmandan biridir.. 68 3 Yanıtla
  • TÜRKOĞLU: Bu iranlilarin musluman oldugundan suphe duyuyorum. saddam buyuk adammis asilmaya bile giderken irana guvenmeyin demis adam. 49 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement