İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran ile Nükleer Müzakereler

İran ile 5+1 ülkeleri arasında İran'ın nükleer programı konusunda yürütülen müzakarelerin ikinci turu Viyana'da başladı.

18.03.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında İran'ın nükleer programına ilişkin kapsamlı bir çözüm bulunması amacıyla yürütülen müzakerelerin ikinci turu Viyana'da başladı.

Viyana'daki BM binasında yürütülen müzakerelere, 5+1 adına AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile İran adına Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif başkanlık ediyor.

Heyetinin basına görüntü vermesinden sonra başlayan müzakerelerin perşembe gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Müzakere programının belirleneceği ifade edilen görüşmelerde, İran'ın uranyum zenginleştirme düzeyi, barışçıl nükleer faaliyetler konusunda işbirliği, yaptırımlar ve Arak ağır su reaktörü konularının ele alınması bekleniyor.

İran Haber Ajansı'na (İRNA) göre, müzakereler başlamadan bir gün önce Zarif ile Ashton arasında "yemek krizi" yaşandı. Zarif ve Ashton her müzakere öncesinde akşam yemeğinde bir araya geliyordu. Ancak Zarif'in geçen hafta İran ziyaretinde bazı muhalif isimleri ziyaret eden Ashton'u protesto etmek amacıyla yemeği iptal ettiği belirtildi.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 Kasım 2013 tarihinde kabul edilen altı aylık süreyi kapsayan geçici anlaşmaya göre taraflar arasında Temmuz 2014'e kadar kalıcı bir anlaşma sağlanması hedefleniyor. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement