İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran ile Nükleer Müzakereler

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, nükleer müzakerelere ilişkin soruya, "Umutlu olmam gerekiyor" dedi.

02.07.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, nükleer müzakerelere ilişkin soruya, "Umutlu olmam gerekiyor" dedi.

Zarif, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki müzakerelerin yürütüldüğü Coburg Otel'in balkonunda İranlı gazetecilere açıklama yaptı. Açıklamadan sonra Zarif, müzakereleri takip eden gazetecilere balkondan el salladı.

Gazetecilerin "Sayın Zarif müzakerelerden bir anlaşma çıkacağı konusunda umutlu musunuz?" sorusuna Zarif, "Umutlu olmam gerekiyor" diye cevap verdi. Gazetecilere el sallayan Zarif, çok güzel bir gün olduğunu söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise otele gelişinde yaptığı açıklamada, müzakerelerin devam ettiğini belirterek, önümüzdeki günlerde müzakerelere ivme kazandırmak için bakanların Viyana'ya gelip gideceğini ifade etti. Müzakerelerde bir kırılma olacağını düşünmediğini belirten Hammond, "Çalışmalarımız devam ediyor. Biz, müzakerelerin ivmesini korumak için yapmamız gerekenleri yapacağız" dedi.

Hammond, bir soru üzerine Tunus'taki saldırılarda ölenlerin 30'nun İngiliz vatandaşı olduğunu ve kimlik tespitlerinin yapıldığını bildirdi. Ölenlerden 9'nun bugün İngiltere'ye getirildiğini, 2'sinin yarın, diğerlerinin ise cumartesi günü ülkeye getirileceğini aktaran Hammond, 1 Temmuz'u saldırı haftası olarak anacaklarını kaydetti.

İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya Federasyonu, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa ve İngiltere ile Almanya'dan oluşan P5 + 1 ülkeleri arasında kapsamlı anlaşma metninin yazımı amacıyla yürütülen müzakerelerin 7 Temmuz'a kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement