İran'ın 'Bob Dylan'ı Mohsen Namjoo Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

İran'ın 'Bob Dylan'ı Mohsen Namjoo Türkiye'ye Geliyor

İran\'ın \'Bob Dylan\'ı Mohsen Namjoo Türkiye\'ye Geliyor

Mohsen Namjoo, bu yıl 6.'sı düzenlenen Türkiye'de ilk konserini 28 Ocak'ta Ankara'da, 30 Ocak'ta ise İstanbul'da veriyor.

08.01.2015 10:21  Güncelleme: 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkemizde değişik kesimlerden çok geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan ve yıllardır Türkiye performansı dört gözle beklenen İranlı efsane müzisyen Mohsen Namjoo 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında Türkiye'ye geliyor. Türkiye'de ilk kez konser verecek olan sanatçı, 28 Ocak 2015 Çarşamba akşamı Congresium Ankara'da, 30 Ocak Cuma akşamı ise İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

New York Times Gazetesi'nin "O İran'ın Bob Dylan'ıdır, Müziği ise Acem-Blues'dur" dediği rock ve cazı geleneksel İran müziği ile harmanlayarak bugünün gençliğinin ruhuna dokunan Namjoo'nun eserlerinde Hafız, Şems, Mevlana gibi isimlerin etkileri açıkla görülebiliyor.

Şarkı sözlerinde en büyük kaynağı zengin İran edebiyatı…

1976 yılında Horasan'ın Turbet-i Cam şehrinde dünyaya gelen ve Nasrullah Nasihpur tarafından keşfedilen Mohsen Namjoo, Tahran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını ise müzik bölümünde yaptı. Enstrümanlardan ziyade 4 oktavlık sesini adeta müzik aleti gibi kullanabilen Mohsen Namjoo'nun Türkiye'de en sevilen şarkıları arasında "Nobahari" ve "Ey Sareban" yer alıyor.

İran'ın geleneksel enstrümanlarından setar'ı da çalabilen Namjoo'nun şarkı sözlerinin en büyük kaynağı ise zengin İran edebiyatı… Sanatçı aldığı tiyatro eğitiminin yaptığı müziğe etkisini ise şöyle anlatıyor: "Enstrüman, bir müzisyenin müziğini yapması için yalnızca bir araçtır. Aynı şekilde bir sanatçının sesi de öyle. Fakat iki kalp arasındaki bağı bunlardan hiç biri tek başına oluşturamaz. Tiyatro eğitiminden sonra dinleyiciyle aramda bir bağ oluşturmayı öğrendim."

2009 yılında İtalya'da piyasaya çıkan "Oy" albümü ile Avrupa müzik sahnesinde de önemli bir yer edinen sanatçı, 2010 yılında Payam Entertainment'la ortak projesi "Namjoo in A Minor" ile yeni bir topluluk eşliğinde kendine ait şarkıları tekrar yorumladı. Sanatçı bu proje ile Los Angeles'ta Walt Disney Concert Hall ve Toronto'da Sony Center'da sahne aldı. 2011 yılında "Useless Kisses" ve 2012'de Stanford Üniversitesi performansının canlı kaydını içeren "Alaki" albümleri Payam Entertainment tarafından yayınlanan Namjoo'nun son albümü "Trust the Tangerine Peel" ise bu yıl yayınlandı.

6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamındaki etkinliğin biletleri Biletix gişeleri ve www.biletix.com'da satışa sunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İran'ın 'Bob Dylan'ı Mohsen Namjoo Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement