Esad, İran'ın Sığınma Teklifini Kabul Etmedi - Son Dakika
Güncel

Esad, İran'ın Sığınma Teklifini Kabul Etmedi

Esad, İran\'ın Sığınma Teklifini Kabul Etmedi

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın, ailesinin İran'a gelmesi yönünde yapılan teklifi reddettiğini açıkladı.

17.11.2015 15:18  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'le iki yıl önce yapılan görüşmede ailesinin İran'a gelmesi önerisinde bulunuldu ancak Esed bu teklifi kabul etmedi" dedi.

ESAD İRAN'IN TEKLİFİ KABUL ETMEDİ

Merkezi İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Tabnak haber sitesine göre, başkent Tahran'daki Şerif Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta konuşan Abdullahiyan, "Ülkesinin iki sene önce Beşşar Esad'a ailesini İran'a göndermesi önerisinde bulunduklarını ancak Esad'ın bu öneriyi kabul etmediğini" iddia etti.

"ÖMRÜMÜN SON ANINA KADAR ÜLKEMDEYİM"

Abdullahiyan, Esad'ın İran'ın teklifini, "Ben ömrümün son anına kadar ülkemde kalacağım ve eşim de şehitlerin aileleriyle ilgilenmekle sorumlu. Bu yüzden ülkeden ayrılmayacağız." şeklinde cevapladığını ileri sürdü.

"EN AĞIR BEDELLERİ SURİYE'DE ÖDEDİK"

"Suriye'de 5 yıldır devam eden iç savaş süresince Esad yönetiminin ayakta kalması için en büyük desteği kendilerinin verdiğini" belirten Abdullahiyan, "Geçen beş yılda en ağır bedelleri Suriye'de ödedik. En iyi kuvvetlerimizi kaybettik. Eğer Suriye ordusu ve halkına verdiğimiz danışmanlık desteği olmasaydı (rejim) iki üç yılda düşecekti" değerlendirmesinde bulundu.

"KIRMIZI ÇİZGİLERE RİAYET EDİYORUZ"

Viyana'da yapılan Suriye görüşmelerine de değinen Abdullahiyan, "Bu müzakerelerde, Devrim Rehberi (Ayetullah Ali Hamaney) tarafından ortaya konulan kırmızı çizgilere riayet ederek en iyi siyasi kazanımı elde etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

SAVAŞ AĞUSTOS 2011'DE BAŞLADI

Suriye'de 15 Mart 2011'de başlayan barışçıl gösterileri bastırmak için Esad güçlerinin şiddete başvurması üzerine Ağustos 2011'de muhalifler silahlı sladırıya başlamıştı.

İRAN SAHADA VE MASADA AKTİF ROL ALIYOR

Esad güçlerinin muhaliflere karşı zayıfladığı bölgelerde Tahran rejimine bağlı İran Devrim Muhafızları ve Lübnan Hizbullah örgütü militanları savaşıyor. General Kasım Süleymani komutasında Esed saflarında savaşan İran güçleri, zaman zaman muhaliflere karşı Şam rejimi adına ateşkes görüşmelerini de yürütüyor.

İRAN ÇATIŞMALARDA 8 GENERALİNİ KAYBETTİ

İç savaşa dönüşen olaylarda Suriye'de Beşşar Esad yönetimini destekleyen İran rejimi, bu ülkedeki iç savaşa gönderdiği askeri güçlerde önemli kayıplar veriyor. Tahran yönetimi Suriye'deki çatışmalarda 8 generalini kaybetti. Geçtiğimiz aydan bu yana İran destekli Hizbullah'ın da 2 üst düzey saha komutanı öldürüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esad, İran'ın Sığınma Teklifini Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Bozo.: IrAnın dini imanı yok.şeytana kurban olun .. 21 14 Yanıtla Huzur islamda: Bozo senin kanın bozuk 5 1
  • riza : turkiye Cumhuriyeti cumhur baskani r tyip erdogan orta doguda akan her damla kanda parmağı oldugunu unutmayin 22 3 Yanıtla Tuncelili: atma riza din gardasiyih ! 1 5
  • yolunuz açık olsun: kazanan Esat ve medeniyet olacak..seriatcilar cehennemin dibine kadar yolunuz var.yolunuz 13 7 Yanıtla
  • Gercek: CEHENNEME GIRME YARISINDALAR hepiniz cehenneme bol sanslar ZALIM Esat Putin Yahudiler Bati Dunyasi ve yandaslaro...ALLAH muslumanlarla beraberdir o muslumanlari SELAMLIYORUM. 6 4 Yanıtla
  • Cann23: Adam gibi adam gerçek devlet lideri esad seviyorum bu adamı 4 5 Yanıtla
  • 22,5cm: valla digerleri avrupaya gidiyor. esad manyakmi irana gidecek.oda takilir kervana. 5 3 Yanıtla
  • OMER: Arkadaslar yeni haber ve TAZE HABER: PUTIN: 40 tane KADIN savas pilotlarini 3 ylik suriyede goreve yollayacak... ISID ve benzeri bazi arkadaslarin inancina gore 40 huri aliyorlar ya iste o 40 huriyi PUTIN YOLLUYORMUS ::))))) Artik Oluncede obur tarafta ALLAHU TEALA ile hesap vaktinde hesaplasirsiniz?.. 4 3 Yanıtla
  • Cann23: Bazı salaklar var esad sevenlere yalakalık yapıyor lar diyor tr yaşayanlar için kendini bizimle karıştırdı akp makarnalarını alıp oy vermiş ya 1 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement