İran: İstanbul ve Dubai'ye 18 Ayda 20 Milyar Dolar Gitti - Son Dakika
Güncel

İran: İstanbul ve Dubai'ye 18 Ayda 20 Milyar Dolar Gitti

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, döviz kurunu kontrol etmek için Ahmedinejad hükümetinin İstanbul ve Dubai'ye 18 ayda 20 milyar dolar para gönderdiğini söyledi.

20.01.2015 09:10  Güncelleme: 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, tutuklu işadamı Babek Zencani ve Türkiye'yle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Cihangiri, eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad döneminde döviz kurunu kontrol etmek için, petrol satışından elde edilen 22 milyar doların 18 ay içinde İstanbul ve Dubai'ye transfer edildiğini söyledi.

ZENCANİ KARA LEKE OLACAK

Mehr Haber Ajansı'nın İran resmi ajansı IRNA'ya dayandırarak verdiği habere göre; Tahran'da İran Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarım Odalarının temsilcilerine hitap eden Cihangiri, isim vermeden Zencani'yle ilgili yolsuzluk soruşturmasına değindi.

"Genç bir delikanlı"ya İran devleti tarafından tanınan ekonomik ayrıcalıkları eleştiren Cihangiri şöyle konuştu:

"Petrol gelirinin 2.7 milyardan fazlasının genç bir delikanlı tarafından nasıl alındığını merak ediyoruz. Eğer bu götürü, tekrar ülkenin mali sistemine kazandırılmazsa, bu İran için bir kara leke olacak. Kamuoyu şu an sabırla bizi izliyor ve kuşkusuz, zimmete geçirilen bu paranın ne zaman İran'a döneceğini de soracaklar."

"SPEKÜLASYONDAN BAŞKA BİR ŞEY YOK"

Cihangiri, "Bu konuda şu ana kadar hükümet olarak biz de spekülasyondan başka bir şey bulamadık" diye de ekledi. İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri, bu tip ayrıcalıkların verilme sürecinin ve işleyişin kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi.

Uluslararası yaptırımları etkisiz kılmak için kurulan şirketler aracılığıyla, hükümet adına İran petrolünü satarak elde edilen gelirin 2 milyar 700 milyon dolarlık kısmını zimmetine geçirmekle suçlanan Zencani, Aralık 2013'ten beri tutuklu yargılanıyor.

"İSTANBUL VE DUBAİ" İDDİASI

Cihangiri, konuşmasında, bir önceki hükümetin döviz kurunu kontrol etmek için izlediği politikaları da eleştirdi.

Bu doğrultuda İstanbul ve Dubai'ye 18 ay içinde 20 milyar doların üzerinde bir para transferi gerçekleştiğini iddia eden Cihangiri, bu politikanın yanlış olduğunu savundu.

İran: İstanbul ve Dubai\'ye 18 Ayda 20 Milyar Dolar Gitti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İran: İstanbul ve Dubai'ye 18 Ayda 20 Milyar Dolar Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Eşkenar dörtten: İsrail'e söz söylentini büyük devlet adamı zanneden geri zekalılara aynı ülkede yaşamak ne kadar üzücü kameralar önünde İsrail'e salla el altından İsrail'e uçak yakıtı ve petrol gönder ticaretin hiçbir başbakanın döneminde olmadığı kadar artsın ama ülkede İsrail'e posta koyan adam zannedin bunu ancak geri zekalılar yer cahil insanlar biraz okuyun da insanların söylediklerine değil yaptıklarına bakın 12 10 Yanıtla
  • Meto: Paranın yarısını ak jokeyler hortumladı 9 3 Yanıtla

Advertisement