İran, Keçiören'e Konuk Oldu - Son Dakika
Yerel

İran, Keçiören'e Konuk Oldu

Keçiören Belediyesi’nin büyük ilgi gören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin 6.’sında sahne bu kez İran’ın oldu.

03.07.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi'nin büyük ilgi gören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 6.'sında sahne bu kez İran'ın oldu.

İran Evi'nin açılışı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, İran Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İran Kültür Müsteşarı Hasan Safakhani, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan'ın katılımıyla gerçekleşti. İranlı hat ustası kültür evinin açılışına katılan konuklara hat sanatıyla isimlerini yazıp hediye etti.

Hep birlikte alana geçilmesinin ardından program Uluslararası Kuran Okuma Yarışmasında dereceye giren Hafız Ebu Fazıl Çemeni'nin muhteşem Kur'an ziyafeti ile başladı.

BAŞKAN AK, SINIRLARI KALDIRIYOR

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Ramazan'ın ruhuna uygun bu etkinlikten dolayı Keçiören Belediye Başkanımız Mustafa Ak'ı tebrik ediyorum" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ramazan'ı Şerif tüm İslam aleminin ortak değeridir. Bu ülkelerden 18'ini bu etkinlikle bir araya getiren ve Ramazan'da dost ve komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesine vesile olan Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Çünkü kendisi sosyal ve kültürel belediyeciliğin de güzel bir örneğini sergiliyor."

İran'ın köklü tarihinin altını çizen Yılmaz iki ülkenin birbirini daha yakından tanıması temennisinde de bulundu. Ramazan'ın tüm İslam alemine barış getirmesini dileyen Bakan Yılmaz; " Filistin, Suriye, Mısır, Somali'de Ramazan'ı zorlukla yaşayan kardeşlerimizin de Ramazanını tebrik ediyorum. İnşallah Ramazan birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirir" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise "Bugün yüzyıllardır aynı komşuluğu paylaştığımız kadim medeniyet İran'la Ramazanı yaşayacağız" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; "18 ayrı ülkeden gelen misafirlerimizle bazen iftarda bazen sahurda kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Bizler birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiliyoruz. Dileriz ki tüm mazlum milletler için bu Ramazan kurtuluş olur."

İran Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli ise yaptığı konuşmada "Bugün Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet'in (S.A.V) sevgili kızı Hz. Fatima ile damadı Hz. Ali'nin çocukları Hz. Hasan'ın da doğumgünü. Bugün bu güzel olayı da kutluyoruz. 6. kez Müslümanları misafir eden Keçiören Belediyesi'ne de çok teşekkür ediyoruz, umarız bizim aramızdaki dostluk tüm Müslüman ülkelere yayılır." İran'ı tanımak isteyenleri İran'a davet eden Büyükelçi, burada kültürlerinin küçük bir örneğini sergileyeceklerini söyledi.

Hüseyni Kardeşler Miraç ilahi Grubunun seslendirdiği ezgilerle manevi atmosferin doruğa çıktığı gecenin en çok eşlik edilen ilahisi ise Türkçe söylenen "Sordum Sarı Çiçeğe" ilahisi oldu. Zorhane Geleneksel Spor Gösterisi ise izleyenleri adeta büyüledi. Gençlerin sportif hareketler sergilediği performanslarının ardından İran Spor Federasyonu Başkanı Meysam Movlahed Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a bir plaket takdim etti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile İran Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli'ye KEÇMEK kursiyerlerinin yaptığı el emeği ürünleri hediye etti. Büyükelçi ise hem Bakan Yılmaz'a hem de Başkan Ak'a İran çinisi hediye etti.

Gecenin sonunda İran'dan gelen misafirler ile Başkan Ak hep birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İran, Keçiören'e Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement