İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran'la Nükleer Müzakereler

İran'a uygulanan ekonomik yaptırımlardan bir kısmı kaldırıldı İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham: "Petrokimya sektörü olmak üzere İran’a uygulanan ekonomik yaptırımların bir kısmı Cenevre Anlaşması kapsamında kaldırıldı"

20.08.2014 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'a uygulanan ekonomik yaptırımlardan bir kısmının kaldırıldığı bildirildi.

İranlı İşçiler Haber Ajansı'nın (ILNA) haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham basın toplantısında, Cenevre müzakerelerinde hafifletilen ekonomik yaptırımlar konusunda bilgi verdi.

Afham, "Petrokimya sektörü olmak üzere İran'a uygulanan ekonomik yaptırımların bir kısmı, Cenevre Anlaşması kapsamında kaldırıldı" diye konuştu.

5+1 ülkelerinin söylem ve eylemlerinde iyi niyet göstermeleri durumunda tarihi belirlenen nükleer müzakerelerin sonuca ulaşabileceğini belirten Afham, "Cenevre'de varılan anlaşma uygulanan yaptırımların tamamen kaldırılmasını içermektedir ve bu da gerçekleşecektir" dedi.

Geçen yıl İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'nın (5+1) temsilcileri arasında gerçekleşen ve uluslararası yaptırımların azaltılması karşılığında Tahran'ın da nükleer programını kısıtlamasını öngören görüşmeler, 24 Kasım 2013'te Cenevre'de varılan geçici anlaşmayla yaptırımlar hafifletilmişti. Kapsamlı anlaşmanın 20 Temmuz 2014'e kadar yapılması öngörülmüş ancak daha sonra defalarca bir araya gelen taraflar, bu anlaşmanın 24 Kasım 2014'e kadar uzatılmasını kararlaştırmıştı. İran'la 5+1 ülkeleri arasındaki görüşmelerin eylülde yapılacak BM Genel Kurulu öncesinde ve sırasında devam etmesi bekleniyor. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement