İran Mühürden Vazgeçti, Gürbulak'ta Tır Kuyruğu Eridi - Son Dakika
Güncel

İran Mühürden Vazgeçti, Gürbulak'ta Tır Kuyruğu Eridi

İran Mühürden Vazgeçti, Gürbulak\'ta Tır Kuyruğu Eridi

Türkiye'den gelen TIR ve kamyonlardan 1 Aralık'tan itibaren akaryakıt farkı tahsil etmeyeceği, buna karşılık taşıtların yakıt depolarını sınırda mühürleyeceğini açıklayan İran, uygulamayı geçici süre için askıya alınca, Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki 15 kilometrelik kuyruk eridi.

09.12.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'den gelen TIR ve kamyonlardan 1 Aralık'tan itibaren akaryakıt farkı tahsil etmeyeceği, buna karşılık taşıtların yakıt depolarını sınırda mühürleyeceğini açıklayan İran, uygulamayı geçici süre için askıya alınca, Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki 15 kilometrelik kuyruk eridi.

Doğubayazıt yakınlarındaki Gürbulak Sınır Kapısında İran'a giriş yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti plakalı kamyon ve TIR'ların akaryakıt depolarının mühürleneceğini açıklanmasının ardından giriş- çıkış durma noktasına geldi. TIR kuyruğunun 15 kilometreye çıktığı Gürbulak'ta İran ve Türk makamlarının yaptığı görüşmeler sonucu uygulamadan şimdilik vazgeçildi.

Dün gece yarısından itibaren şimdiye kadar yaklaşık 300 TIR'ın İran'a geçiş yapmasına izin verdi. Türk makamları, uygulamanın geçici olduğunu sınır kapısının tekrar kapatılacağını bildirdi. - Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İran Mühürden Vazgeçti, Gürbulak'ta Tır Kuyruğu Eridi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement