Irak'tan Çıkmayan İran: Musul Harekâtına Herhangi Bir Ülkenin Katılma Hakkı Yok - Son Dakika
Dünya

Irak'tan Çıkmayan İran: Musul Harekâtına Herhangi Bir Ülkenin Katılma Hakkı Yok

Irak\'tan Çıkmayan İran: Musul Harekâtına Herhangi Bir Ülkenin Katılma Hakkı Yok

Kasım Süleymani'yi Musul operasyonuna gönderen İran'ın lideri Hamaney'in başdanışmanı, İran'ın Musul operasyonuna doğrudan katılmadığını söyledi, isim vermeden Türkiye'yi eleştirdi.

20.10.2016 14:38  Güncelleme: 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, İran'ın Musul operasyonuna doğrudan katılmadığını ifade ederek, bölge ülkelerinin operasyonuna katılma isteğini eleştirdi.

İSİM VERMEDEN TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRDİ

Tasnim ajansının haberine göre, Musul harekatına Irak hariç her hangi bir ülkenin katılma hakkının olmadığını savunan Velayeti, "Bazı ülkeler Irak yönetiminden izin almadan bu ülkeye askeri güç göndermiştir. Bu mesele uluslararası kurallara aykırıdır. Bu ülkeler gelecekte oradan miras talep etmek amacıyla böylesi bir girişimde bulunmuştur" diye konuştu.

"İRAN DOĞRUDAN KATILMIYOR"

İran'ın Musul harekatına doğrudan katılmadığını söyleyen Velayeti, "İran asla bu konuya doğrudan müdahil olmamaktadır. İran'ın Musul konusunda Bağdat yönetimine verdiği destek, 'danışmanlık' yardımıdır ve bunu da Irak'tan gelen talep üzerine yapmaktadır" dedi.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI KOMUTANI IRAK'TA

İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani'nin Musul operasyonuna katılmasını konuşurken İran'ın yarı resmi haber ajansı ABNA, Süleymani ile Haşdi Şabi komutanlarının yer aldığı fotoğraflar paylaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Irak'tan Çıkmayan İran: Musul Harekâtına Herhangi Bir Ülkenin Katılma Hakkı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü
    19:57 İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü

    İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve beraberindeki heyet ile Tahran'da bir araya geldi. Görüşmede, Gazze'deki durum ve Siyonist rejimin saldırıları ele alındı. Nahhale, Gazze halkının direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail'in planlarını boşa çıkardığını vurguladı.

  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.


Advertisement