İran-Pakistan Sınırındaki Saldırılar - Son Dakika
Güncel

İran-Pakistan Sınırındaki Saldırılar

İran, sınır muhafızlarına karşı düzenlenen saldırılar nedeniyle Pakistan'ın Tahran Büyükelçisi Cedmani'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

19.10.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran sınır muhafızları ile silahlı bir grup arasında Zahedan kentinde çıkan çatışmada 2 subay ile çok sayıda saldırganın hayatını kaybetmesi nedeniyle İran, Pakistan'ın Tahran Büyükelçisi Nur Muhammed Cedmani'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı Batı Asya Genel Müdürü Resul İslami, Cedmani'ye terörist grupların ülkesinden İran'a giriş yaptığını hatırlattı. Cedmani'ye ayrıca "Pakistan'ın İran sınır birliklerine yönelik terörist saldırılara karşı gerekli tedbirleri alması gerektiği" mesajı iletildi.

İslami, Pakistan Büyükelçisine hitaben, "Teröristlerin Pakistan'dan sınırlarımıza giriş yaparak saldırılarda bulunmaları ve güvenlik güçlerimizi öldürmeleri kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Cedmani ise, söz konusu olay sebebiyle üzgün olduklarını dile getirerek konuyla ilgili İran'ın memnuniyetsizliğini ve endişelerini Pakistan hükümetine ileteceğini kaydetti.

İran-Pakistan sınırındaki Belucistan eyaletinde dün, İran sınır muhafızları tarafından ateşlenen bir roketin, Pakistan güvenlik güçlerine ait bir araca isabet etmesi sonucu bir Pakistan askeri yaşamını yitirmiş, 4 kişinin de yaralanmıştı. Olay üzerine Pakistan Dışişleri Bakanlığı İran'ın İslamabad Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, sınır ihlalinin protesto edildiğini belirtmişti. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran-Pakistan Sınırındaki Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement