İranlı 80 Acente Yetkilisi Van'da - Son Dakika
Yerel

İranlı 80 Acente Yetkilisi Van'da

İranlı 80 Acente Yetkilisi Van\'da

Van’da iki otelin öncülüğünde İran’da faaliyet gösteren 80 acente yetkilisi kente getirildi.

18.08.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da iki otelin öncülüğünde İran'da faaliyet gösteren 80 acente yetkilisi kente getirildi.

Çatışmalı süreçten dolayı il turizmi ve ticaretinde yaşanan düşüş turizmcileri harekete geçirdi. Avalon Altes ve Royal Berk otellerinin girişimleri sonucunda İran'da faaliyet gösteren 80 acente yetkilisi Van'a davet edildi. Vanlı turizmci ve Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle bir araya gelen acente yetkilileri ile bir dizi görüşmeler yapıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan Avalon Altes Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Yeşilağaç, yaşanan olayların Van turizmini büyük sekteye uğrattığını dile getirdi. Otellerdeki doluluk oranının geçen yıla oranla yarı yarıya düştüğünü belirten Yeşilağaç, "Biz Avalon Altes ve Royal Berk otelleri olarak kentimizin güvenli olduğunu ve dışarıdan turistlerin güvenle bu kente gelip tatil yapmaları gerektiğini söylemek adına bize en yakın ülke olarak komşu ülkemiz İran'dan 80 acente müdürü ve sahipleriyle bir araya gelme gereği duyduk. Onlarda bizi kırmadılar, çok güzel bir ortamda bir aradayız. Dilerim bu ortamdaki sıcak hava önümüzdeki günlerde Van turizmine de yansıyacaktır" dedi.

"VAN TURİZMİNİ AYAKTA TUTMAK ZORUNDAYIZ"

Van Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü Umut Güleryüz de, Van'da diğer il ve ülkelere oranla daha az olayların yaşandığını belirterek, "Van Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü olarak dışarıdan gelen misafirlerimizin daha rahat etmesi adına, fidanlık projemiz büyük bir hızla devam etmektedir. Bunun yanında Van Gölü sahilinde ikisi karma biri ise sadece kadınlara yönelik 3 tane plaj çalışmamız devam etmektedir. Tarihi yerlerin restorasyonu konusunda çalışmalarımız hızla sürmektedir. Ermenilerden kalma Başkale Albayrak (St. Bartholomeus) Kilisesi için yol çalışmalarımız aralıksız sürmektedir. Nisan ve ağustos ayları içerisinde otel sahipleri, tur acenteleri ve rehberlerle yapmış olduğumuz görüşme sonucunda anketler hazırladık. Talep, öneri ve çözüm adına bu anketler ışığında yol haritası çizdik. 3 tane turizm ofisimizi 2016'da açmayı düşünüyoruz. Turizm zabıta birimimizi kurduk. Van turizmini ayakta tutmak zorundayız. Van'ın bacasız fabrikası konumundaki Van Gölü ve çevresindeki turizm yerlerini canlandırmak bizim elimizde" ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Turizm Zabıta Müdürü Zeynep Karakoyun da, ciddi çalışmalar yürütmekte olduklarını belirtti. Esnaf denetimlerini sıklaştırdıklarını; lokanta, otel ve işletmeleri sürekli denetlediklerini anlatan Karakoyun, "Van'da basına yansıyan olayların gerçeği yansıtmadığı belirtmek isterim" dedi.

Toplantı, İran'dan gelen acenteleri temsilen Van Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü Umut Güleryüz'e verilen plaket ile son buldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İranlı 80 Acente Yetkilisi Van'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement