İranlı Bakan Ferecidana'nın Gensoruyla Düşürülmesi - Son Dakika
Güncel

İranlı Bakan Ferecidana'nın Gensoruyla Düşürülmesi

İranlı Bakan Ferecidana\'nın Gensoruyla Düşürülmesi

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: "Bir kişinin değişmesiyle devletin gidişatı değişmez. Bu hükümet halkın oylarıyla belirlediği yolu sürdürecektir" "Hükümetimiz eleştirilere sonuna kadar tahammül edecek, ama üniversitedeki yolsuzlukların üzerine de ciddiyetle gidecektir"

23.08.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran meclisinde Bilim-Araştırma ve Teknoloji Bakanı Rıza Ferecidana hakkında sunulan gensoruyla meclisten güvenoyu alamayıp düşürülmesiyle ilgili olarak, "Bir kişinin değişmesiyle devletin gidişatı değişmez. Bu hükümet, halkın oylarıyla belirlediği yolu sürdürecektir" dedi.

İran Haber Ajansı İRNA'nın haberine göre, Ruhani "Devlet Haftası" münasebetiyle yaptığı açıklamada, hükümet olarak izledikleri siyasetin devam edeceğini ifade ederek "Hükümetimiz eleştirilere sonuna kadar tahammül edecek, ama üniversitedeki yolsuzlukların üzerine de ciddiyetle gidecektir" diye konuştu.

Ferecidana hakkında "yönetim anlayışının ülkeyi tehlikeye soktuğu" suçlamasıyla verilen gensoru önergesi, Çarşamba günü meclisin açık oturumunda 6 saat süren tartışmaların ardından oylamaya sunulmuş ve 110'a karşı 145 oyla kabul edilmişti.

Rıza Ferecidana'nın bakanlıktaki yönetim anlayışının ülke ve eğitim sisteminin menfaatine uymadığını savunan milletvekillerinin eleştirileri arasında, 2009 yılında yapılan onuncu cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından seçime hile karıştırıldığı gerekçesiyle düzenlenen, "gösterilere katılan ve destek veren isimleri bakanlıkta önemli görevlere getirmesi" yer alıyordu. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İranlı Bakan Ferecidana'nın Gensoruyla Düşürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement