İranlı Turizmciler Akşehir'e Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

İranlı Turizmciler Akşehir'e Hayran Kaldı

İranlı Turizmciler Akşehir\'e Hayran Kaldı

Konya’nın Akşehir ilçesinin turizm sektöründen bir pay alması, doğası, tarihi zenginliği, kültürel varlıkları gibi yönlerinin daha iyi tanıtılmasının hedeflendiği “Akşehir’in Yüzü Turizmle Gülüyor” projesi kapsamında İranlı turizm firması yetkileri tarafından Akşehir’e bir gezi düzenlendi.

14.11.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesinin turizm sektöründen bir pay alması, doğası, tarihi zenginliği, kültürel varlıkları gibi yönlerinin daha iyi tanıtılmasının hedeflendiği "Akşehir'in Yüzü Turizmle Gülüyor" projesi kapsamında İranlı turizm firması yetkileri tarafından Akşehir'e bir gezi düzenlendi.

İranlı Turizm Seyahat Acentesi temsilcilerinin katıldığı turist kafilesini Nasreddin Hoca Türbesi önünde Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan ve temsili Nasreddin Hoca karşıladı. Nasreddin Hoca'yı eşeğine ters binmiş bir halde gören heyet şaşkınlık yaşarken Nasreddin Hoca'yla da bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediler.

Turist kafilesi; Nasreddin Hoca Meydanı'ndaki karşılamanın ardından Nasreddin Hoca Türbesini ziyaret etti. Heyete, burada türbe ve Nasreddin Hoca hakkında Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan tarafından bilgi verildi. Türbede 'Dünyanın Ortası Burasıdır" yazılı platforma çıkarak temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektiren heyet daha sonra Gülmece Parkı'na geçerek buradaki Nasreddin Hoca heykellerini inceledi.

Gezinin akşam bölümünde ise katılımcılara bir yemek ikramı yapıldı. Akşehir Mutfağı lezzetlerinin ağırlıklı olduğu yemeklere hayran kalan ziyaretçiler, bu yemeklerin Gurme turizmi açısından büyük önem taşıdığını belirttiler. Yemeğe Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel'de katıldı.

Yemekte katılımcılara Akşehir Belediyesi Fasıl Grubu tarafından Türk Sanat ve Halk Müziği'nden örnekler sunuldu. Yemekte bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir ve Nasreddin Hoca hakkında kısa bilgiler vererek Akşehir'in turizm açısından saklı bir cennet olduğunu söyledi. Kaymakam Yalçın Sezgin'de İranlı turizmcilerin elçilik edeceği ve Akşehir'e gelecek diğer İranlı ve yabancı turistleri Akşehir'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Gece, Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri'nin gösterisiyle devam etti. Gösteride İranlı turizmcileri de oyunlarına dahil eden yarenlerin gösterisi büyük beğeni topladı. Geceyi Akşehir'de geçiren kafile ertesi gün Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel eşliğinde; Akşehir Evi'ni, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi'ni, Tarihi Akşehir evlerinin bulunduğu Sokak Sağlıklaştırma Projesinin uygulandığı sokakları, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ni, Tarihi Arasta çarşısını gezdiler. Akşehir'e özgü etli ekmeğin tadına bakan İranlı Turizmciler hediyelik eşya alışverişinin ardından Akşehir'den ayrıldılar. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İranlı Turizmciler Akşehir'e Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement