Irlamaz Deresi Artık Taşmayacak - Son Dakika
Yerel

Irlamaz Deresi Artık Taşmayacak

Irlamaz Deresi Artık Taşmayacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu Irlamaz’daki dere taşkın sorununu çözüme kavuşturdu.

17.07.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu Irlamaz'daki dere taşkın sorununu çözüme kavuşturdu. Gerçekleştirilen menfez çalışmasıyla, yağışlı havalarda meydana gelen dere taşkınlarının vatandaşlara ve çevreye zarar vermesinin önüne geçilerek, araç geçişi büyük ölçüde rahatlatıldı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde sürdürdüğü dere ıslah çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MASKİ, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi iş birliğiyle, Turgutlu'nun Irlamaz ilçesindeki dere taşkınlarının önüne geçmek için çalışma gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından temizlenen Irlamaz deresinin eski ve dar menfezi, iş makinesi yardımıyla kırılarak yerine yenisi monte edildi. Aşırı yağmurlarla meydana gelen su baskınlarının önüne geçilmesinin yanı sıra, önceden 2 metre olan yol genişliği de MASKİ'nin döşediği yeni menfezlerle 5 buçuk metreye çıkarıldı. Çalışma sayesinde araç geçişi dekolaylaştırılarak, dere sularının taşkına sebep olmadan sağlıklı bir şekilde menfezlerin içinden akması sağlanmış oldu.

Derenin ıslah edilmesinden dolayı büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğunu ifade eden Irlamaz Mahalle Muhtarı Ali Akman, "Yapılan çalışma mahallemiz için gerçekten harika bir şey. Çok yağış olduğunda deremiz taşıyor, bizim için tehlikeli oluyordu. Şimdi böyle bir sorunumuz kalmadı. Burada bir gram bile emeği olanların hepsinden Allah razı olsun. Mahallemize yapılan hizmetler inşallah devam edecek. Başta Cengiz Başkanımıza, MASKİ Genel Müdürlüğümüze, Büyükşehir Koordinatörümüz İbrahim Kutar'a çok teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

İlçede gerçekleştirilen çalışmayla ilgili açıklama yapan MASKİ Genel Müdür Vekili Mahmut Bilgen, "MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, Manisa'mızın derelerini ıslah etmeye devam ediyoruz. Dere yakınlarında bulunan yerleşimlerimizdeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında dere ıslahları büyük önem taşıyor. Turgutlu ilçemizin Irlamaz mahallesinde de bu amaçla Manisa Büyükşehir ve Turgutlu belediyemizle ortak bir çalışma yürüterek taşkın sorununu çözüme ulaştırdık. Eski menfezlerin yarattığı çökme tehlikesi de ortadan kaldırılmış oldu. Döşediğimiz yeni menfezler eskisinin 2 katından daha geniş olduğu için, artık traktör gibi büyük araçlar da yoldan rahatlıkla geçebilecek. Irlamazlı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Irlamaz Deresi Artık Taşmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement