İş Adamı Akgündüz Hakkındaki Soruşturma - Son Dakika
Güncel

İş Adamı Akgündüz Hakkındaki Soruşturma

Yatırımcılarına verdiği sözleri yerine getirmediği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemeden serbest kaldığı belirtilen Fadıl Akgündüz'ün, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.

22.12.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatırımcılarına verdiği sözleri yerine getirmediği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemeden serbest kaldığı belirtilen Fadıl Akgündüz'ün, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.

İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projeleriyle ilgili mağdur edildikleri gerekçesiyle Akgündüz ve şirket yöneticileri aleyhine suç duyurusunda bulunan birçok mağdurun avukatı Acun Papakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akgündüz'ün serbest bırakılmadığını, "nitelikli dolandırıcılık"tan tutuklandığını ifade etti.

Akgündüz'ün, dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'ne gelerek, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Nihat Karpınar'a ifade verdiğini belirten Papakçı, Akgündüz'ün tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği ve duruşmasının yapılmasının beklendiği sırada serbest bırakıldığına dair haberler yayınlandığına dikkati çekti.

"Kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklandı"

Bu haberlerin yanlış bilgi dolaşımından kaynaklandığını anlatan Papakçı, "Fadıl Akgündüz, kuvvetli suç şüphesi ve kaçmaya dair somut olguların varlığı gerekçeleriyle, şirket yöneticisi olarak şirket ve kooperatif dolandırmak suçundan tutuklandı. Tutuklanmasına rağmen bu sabah saatlerine kadar 'serbest bırakıldı' haberleri geçmeye devam etti" diye konuştu.

Avukat Papakçı, aynı soruşturma kapsamında Akgündüz'ün ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve şirket müdürü Mehmet Salih Obut'un ifadelerine başvurulacağı bilgisini de aktardı.

"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklama

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na dün avukatlarıyla gelen Akgündüz, hakkında soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Nihat Karpınar'a bir süre ifade verdi. Savcı Karpınar, Akgündüz'ü "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk etti. Sorgulama yapan nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği de Akgündüz'ün bu suçtan tutuklanmasına hükmetti.

İş adamı Akgündüz hakkında, İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projeleriyle ilgili, devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı ve yatırımcıları mağdur ettiği gerekçesiyle yapılan suç duyuruları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş Adamı Akgündüz Hakkındaki Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement