İş Adamları Sivrice'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

İş Adamları Sivrice'de Buluştu

İş Adamları Sivrice\'de Buluştu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesinin ‘MÜSİAD İlçelerle Buluşuyor’ projesi kapsamında iş adamları, Sivrice ilçesinde düzenlenen toplantıda ilçe belediye başkanı ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya gelerek neler yapılabileceğini konuştu.

21.05.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesinin 'MÜSİAD İlçelerle Buluşuyor' projesi kapsamında iş adamları, Sivrice ilçesinde düzenlenen toplantıda ilçe belediye başkanı ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya gelerek neler yapılabileceğini konuştu.

Elazığ'ın Sivrice İlçe Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök ve üyeleriyle birlikte AK Parti Sosyal İşler Sorumlusu Ömer Deniz, Türk Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Raşit Kılıç, Esnaf Kredi Kooperatifi Şube Başkanı Fikret Çelik, MASSAD Derneği Başkanı Fethi Ahmet Gel, Maden Mühendisi Nusret Çoban ile Sivrice Belediyesi meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, MÜSİAD Sivrice ile buluşuyor toplantısının ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi. Irmak, "İnşallah ilerideki toplantılarımızda projelerimizin yatırıma dönüştürülme noktasında kaydettiği ilerlemeyi göreceğiz. En başından itibaren iş birliğimize ivme kazandırmayı kurumlarımız arasındaki ortak çalışma kültürünü perçinleştirmeyi ve turizm ile ilçemizi kalkındıracak projelere imza atmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda MÜSİAD ve belediyemizin yanı sıra dernek ile iş adamlarımızı bu süreçlere dahil ettik. Bu mekanizma sayesinde ilçemiz ve kurumlar arasında karışlıklı güven ve diyalogla ortak alanlarımıza giren yatırımlarla birlikte olacağımıza inancım tamdır" dedi.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök ise yaptığı açıklamada Sivrice'nin bulunduğu yer itibariyle bir kavşak noktasında olduğunu söyledi. Gök, "Bu kavşak noktasında olmasını bugüne kadar avantaj olarak kullanamamış. Yerin altıda, yerin üzerinde beyin gücü itibariyle de Sivrice çok güzel bir noktada olması gerekirken bugüne kadar potansiyelimizi değerlendirememişiz. Bugün bunun startını "MÜSİAD İlçelerle buluşuyor" projesi kapsamında veriyoruz. Belediye başkanımıza ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz biliyoruz ki bize söylediği her güzel sözün arkasında güzel bir hizmet talebi vardır. Biz de bu hizmetin sorumluluğu için buradayız. Böylesi güzel bir ilçemizde kanalizasyonla ilgili sorunu çözememişiz. Bunun ötesinde çevre düzeni, mavi bayrak, TOKİ, Sivrici Meslek Yüksek Okulu ve yurt meselesi gibi meseleler var. Bunların hepsinin çözüleceğine inanıyorum ama irade lazım. İrade için ise öncelikle ortak payda lazım, bir araya gelmek ve strateji belirleyerek adımlar atmaya başlayacağız. Sivrici'ye Meslek Yüksek Okulu taşınacağı konusunda milli eğitimle bir çalışma yapılıp karar verilirse yurt konusunda biz elimizden gelen her türlü kolaylığı yapacağız, hatta daha açık söylüyorum yurdu biz yapacağız" şeklinde konuştu.

Özellikle Sivrice Çüngüş yolunun yapılmasıyla herkesin kazanacağını anlatan Başkan Gök, Çüngüş yolunda 3 tane kazananın olacağını kaydetti. Gök, "Birincisi devlet kazanacak. Devlet duble yolları yapıyor 25-30 tonluk kamyonlar yolları tahrip ediyor. Devlet Çüngüş yolunu yapmakla bu yolların tahribatından kurtulmuş olacak. İkincisi mermerci kardeşim 175 kilometrelik yoldan kurtulup bu mesafeyi 87 kilometreye düşürmenin rahatlığını yaşayacak. 100 kilometreye yakın bir yakınlık oluşacaktır. Hem iş adamları 100 kilometre nakliyeden kurtulmuş olacak, nakliyeci kardeşim de rahat edecektir. Üçüncüsü ise Çüngüş'ün çıkış noktası yok. Çüngüş orada daralmış durumda. Sivrice geçmişi itibariyle o güzergahta çok kullanılan bir bölge. O bölgeden yolun geçmesi demek o bölgeye de bir canlılık getirecek. Çüngüş geçenlerde imza topladı Elazığ'a bağlanmak istiyoruz diye, o yol açılınca Çüngüş rahatlıklı Elazığ'a bağlanacaktır" dedi.

STK temsilcilerinin de konuştuğu toplantıda daha sonra MÜSİAD üyeleri, iş adamları ve katılımcılar karşılıklı fikir alış verişlerinde bulundu. MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Gök, emeği geçen Belediye Başkanı Ebubekir Irmak'a günün önemine binaen plaket verdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Adamları Sivrice'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement